AVANPREMIERĂ GENEVA 2013: Atmosfera salonului și ultimele pregătiri la standul Dacia

Publicat marţi, 05.03.2013 00:46 de Bogdan Mirică, Foto: Ciprian Mihai

Automarket a fost prezent astăzi în halele Salonului Auto de la Geneva, unde a luat pulsul ultimlor pregătiri. Am trecut pe la standul Dacia, Opel, Renault, Nissan, Hyundai și chiar Lamborghini.

Halele Salonului Auto de la Geneva și-au deschis astăzi porțile, deși organizatorii sunt cu pregătirile pe ultima sută de metri. Am luat pulsul celui mai important salon auto al începutului de an și vă expunem aici primele impresii de la standul Dacia, Nissan, Renault, Opel, Lamborghini, Hyundai și Mitsubishi. De asemenea, vă descriem și atmosfera în care a primit noul Volkswagen Golf 7 distincția de ”Mașina Anului în Europa 2013.”

  • Surprizele Dacia

    Dacia și-a păzit cu sfințenie standul astăzi. A fost printre puținele standuri în mijlocul cărora a tronat o cortină neagră, în spatele cărora am auzit prezentarea de mâine. Cu toate acestea, la intrarea în stand, cocoțat pe un suport a stat un Duster acoperit cu prelată. Ar putea fi una din surprizele zilei de mâine, adică mult așteptatul facelift.

    Cât am vizitat noi standul, mai mulți muncitori s-au străduit să facă ultimele retușuri, lipind cu silicon suprafața expozițională.

  • Lamborghini Veneno

    Lamborghini sărbătorește anul acesta o frumoasă vârstă cu ajutorul noului Veneno. Supercarul a fost bine ascuns astăzi sub o prelată neagră. Totul a fost atent supravegheat chiar de Stephan Winkelmann, șeful Lamborghini, care s-a tot întreținut cu presa venită astăzi la salon. Au lipsit fetele cu care italienii ne-au obișnuit, însă mâine ele vor fi cu siguranță acolo, lângă supercarul de 3.6 milioane de euro.

  • Toyota Auris Touring Sports

    La standul Toyota am găsit cea ai inovativă modalitate de a prezenta tehnologiile ascunse sub caroseria unei mașini. Japonezii au tăiat pe jumătate noul Auris Touring Sports și au lăsat să se vadă toate inovațiile ascunse sub caroserie. Ambele jumătăți s-au plimbat constant înainte și înapoi. Tot la standul niponilor am făcut cunoștință și cu versiunea europeană a noului RAV4. Din păcate, toate exemplarele de la stand erau acoperite.

  • Hyundai Grand Santa Fe și ix35 facelift

    Hyundai s-a gândit că e nevoie de ceva mai mult spațiu în actualul său Santa Fe. Așa se face că a adus la Geneva, în premieră mondială, noul Grand Santa Fe, o variantă cu șapte locuri și încă o banchetă. A fost forfotă mare în jurul modelului, care nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni. Alături de SUV-ul cu 7 locuri a stat și ix35 facelift, răspândit în mai multe exemplare pe toată suprafața standului.

  • Renault Captur

    Francezii au călcat pe pământ elvețian cu noul Captur. Este SUV-ul lor de segment B, care va rivaliza cu amicul de alianță, Nissan Juke. Renault a avut grijă ca noul Captur să ajungă la toată lumea, așa că a împânzit standul cu o mulțime de exemplare frumos strălucitoare, în culori aprinse și pasionale, marca designerului Laurens van den Acker, omul căruia i se datorează noua față a modelelor Renault.

  • Nissan Note

    Nissan și-a suflecat mânecile și se pregătește să se ia la trântă cu cei mai importanți actori din segmentul B. Are pentru ei o nouă generație a modelului Note, repoziționată și gata de atac. Așa a părut și azi modelul expus la standul japonezilor.

  • Opel Adam Rocks și Cascada

    Opel s-a străduit să își țină ascunse premierele astăzi. Probabil nu știau că noi am luat deja contactul cu noile Adam Rocks și Cascada. Cele două surprize au fost prezentate pe larg, în cadrul unui eveniment dedicat, la care Automarket a luat parte. La standul Opel am găsit un perete întreg cu opțiunile de personalizare ale lui Adam și chiar varianta de competiție a mezinului german.

  • Mitsubishi Space Star

    La standul Mitsubishi ne-a întâmpinat o armată de staruri. De Space Star-uri mai exact. Este modelul cu care japonezii își anunță intenția de a tăia o felie din segmentul B. Și pentru a atrage cât mai mulți vizitatori la standul său, Mitsubishi a înșirat o flotă în culori vii, menite să atragă instant retina oricui.

  • McLaren P1

    McLaren se pregătște de o adevărată lecție de istorie la standul său. Versiunea de serie a noului supercar P1 arată excepțional și este vopsită într-un galben aprins. Alături de ea stă un exemplar al legendarului McLaren F1, strămoșul supercarului pe care îl vedem astăzi.

  • Volkswagen Golf 7 - Car of the Year 2013

    Nu am uitat de evenimentul care s-a petrecut astăzi în culisele Salonului Auto de la Geneva. Este vorba despre desemnarea Mașinii Anului 2013 în Europa. Așa cum mulți intuiau, titlul i-a revenit noii generații Volkswagen Golf. Neamțul și-a ridicat premiul înconjurat de zeci de jurnaliști, prezenți special pentru eveniment.

Mai departe...
  • gelu, marţi, 05.03.2013 07:32

    pacat - mcv-ul nu va avea spatele usor plonjat...tot imaginea de cutie ramane :( - decupajul capotei lui duster la fel de simpla. O simpla taietura orizontala si la fel de rotunda spre inainte. Parca farurile sunt usor schimbate. Nici o modificare la spoilere; - ce e model e in mijloc? Stepway?

  • florin, marţi, 05.03.2013 09:28

    parerea mea e ca arata "usor plonjat" mcv-ul

  • Stancu, miercuri, 13.03.2013 10:23

    Ce porcarie si la masini ma refer si la oamenii care lucreaza la aceste masini. Nu sunt in stare sa mai scoata vreun model nou, dar de scos, tot scot aceleasi modele dar putin modificate si sub o alta denumire si ne arunca in fatza ca "noua masina", "noul model". Niste ingusti la minte.