Audi vrea să transforme modelele RS în hibride ultraperformante

Publicat vineri, 23.01.2015 17:27 de Mircea Meșter

După ce constructorii de modele sportive au dat drumul modei hibride prin modele precum Porsche 918 Spyder sau Ferrari LaFerrari, Audi vrea să adopte noul trend și să-l implementeze pe gama RS.

În cursa pentru scăderea radicală a consumurilor și emisiilor mașinilor proprii, cei de la Audi vizează o modificare de substanță la nivelul gamei proprii. Astfel, conform unor informații venite din presa germană, versiunile RS ale modelelor mărcii vor dispune de motoare benzină ajutate de unități electrice, transformându-se astfel în hibrizi performanți.

În acest moment, gama RS a celor de la Audi conține recentul RS3 Sportback, RS4 Avant, RS5, RS6 Avant, RS7 Sportback și SUV-ul RS Q3. În momentul în care motoarele pe benzină din dotarea acestor modele vor fi dublate de unele electrice, consumul oficial anunțat va scădea cu circa 20%.

Conform detaliilor scăpate de oficialii germani și citate de jurnaliștii vest-europeni, primul model pentru care s-a discutat o transformare de acest tip este noul RS3 Sportback, un hot hatch radical care până la urmă a rămas la rețeta clasică: motor turbo pe benzină de 2.5 litri care dezvoltă 367 de cai putere. Motivul neadoptării unei versiuni hibride: tehnologia nu este încă îndeajuns de bine dezvoltată și de ieftină încât să aibă sens pe compacta supersportivă a nemților.

  • Andi, vineri, 23.01.2015 17:38

    Oare se materializeaza literalmente expresia "moartea pasiunii"? :)

  • Just me, vineri, 23.01.2015 17:53

    Oare nu tot astia vor de vreun deceniu si un R8 E Tron?... Succes baieti!

  • vianu, vineri, 23.01.2015 18:28

    @Andi ce te face sa tragi o astfel de concluzie?

  • Andi, vineri, 23.01.2015 18:40

    @vianu - unde vezi tu concluzia? :) Eram doar ironic, gandindu-ma ca pe viitor putem avea si un 2 litri + electric combinat cu un sunet artificial in boxe... si gata RS-ul... :)

  • mihai, marţi, 10.02.2015 23:39

    Ii rugam pe baietii de la Haudi sa nu ne mai dea pe spate cu hibridele lor.Eu cand va spuneam ca astia fac doar niste motoare diesel(tedei) de 2 lei pe care pun o turbina si gata,motoru,imi dadeati "thumbs down" :)) nu de alta,dar daca o sa aiba lafel de mult succes ca si audi a6 si audi a8 hibrid,risca sa destabilizeze intreaga industrie auto,o sa vrea toata lumea un audi iar ceilalti producatori nu o sa mai vanda nimic