Asta să fie soluţia şi pentru traficul din Bucureşti? Sistem de transport public cu telegondole de 64 km/h într-un oraş indian

Publicat marţi, 12.04.2016 14:40 de Daniel Popescu

Un oraş indian vrea să construiască un sistem alternativ de transport cu telegondole cu viteze de până la 64 km/h pentru a rezolva problema traficului aglomerat.

Traficul aglomerat este una dintre principalele probleme care par să fie de nerezolvat în Bucureşti, în special la orele de vârf, iar până în prezent singurele soluţii fără prea mare succes au fost realizarea unor pasaje supraterane sau subterane.

În oraşul indian Gurgaon, autorităţile au însă alte planuri şi au realizat un proiect inedit care implică un sistem de transport cu telegondole asemănătoare cu cele din staţiunea turistică Mamaia.

Sistemul de transport va fi realizat pe un traseu cu o lungime de aproximativ 12 kilometri şi va avea 16 staţii, iar numărul total de telegondole disponibile simultan va fi de 1.100. Fiecare telegondolă va avea o capacitate maximă de 5 pasageri, astfel că sistemul poate transport simultan până la 5.500 de locuitori. Viteza medie va fi de circa 64 km/h, însă oamenii grăbiţi cu dâre de mână vor putea cumpăra un bilet express pentru a călători cu o telegondolă care va opri direct în staţia de destinaţie.

Proiectul a fost conceput ca urmare a faptului că populaţia oraşului a crescut de la 173.000 de locuitori în 2001 la aproape 900.000 în prezent, Gurgaon devenind rapid un important centru financiar. Totuşi, capacitatea de transport este relativ mica comparativ cu populaţia oraşului, iar proiectul are o valoare estimată de 120 de milioane de euro.

Via Business Insider