Antrenamente Malaysia: Verstappen, cel mai rapid pe ploaie. Vettel, cel mai bun pe uscat

Publicat vineri, 29.09.2017 12:13 de Daniel Popescu

Max Verstappen a stabilit cel mai bun timp în prima sesiune de antrenamente de la Sepang, desfășurată pe un circuit umed, în timp ce Sebastian Vettel a fost cel mai rapid pe uscat în a doua sesiune.

Marele Premiu al Malaysiei nu se dezminte: prima sesiune de antrenamente libere de vineri a fost afectată de o ploaie puternică. Startul propriu-zis a fost amânat cu 30 de minute, astfel că piloții au avut doar o oră la dispoziție pentru a evalua monoposturile.

După o serie de tururi cu pneuri de ploaie, piloții au putut utiliza în cele din urmă și cauciucurile intermediare, însă timpii au fost departe de a fi reprezentativi.

Prima poziție i-a revenit lui Max Verstappen, care a fost cronometrat cu 1:48.962 și l-a devansat cu aproape 8 zecimi de secundă pe coechipierul său de la Red Bull Racing, Daniel Riciardo.

Locul 3 i-a revenit în mod surprinzător lui Fernando Alonso, cu peste o secundă și jumătate mai lent decât liderul, iar pilotul McLaren a fost urmat de Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel. Între timp, piloții Mercedes, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, au ocupat doar pozițiile 6 și 7, iar Felipe Massa a fost singurul care nu a parcurs niciun tur cronometrat.

În cea de-a doua sesiune circuitul a fost uscat, astfel că piloții au avut oportunitatea de a concura la capacitatea maximă. Ferrari și-a demonstrat superioritatea și a ocupat primele două poziții, cu Vettel pe primul loc după ce a fost cronometrat cu 1:31.261, urmat de Raikkonen la 6 zecimi de secundă. Red Bull Racing și-a trecut în cont următoarele două poziții prin Ricciardo și Verstappen, în timp ce Alonso a avut o nouă evoluție bună pentru McLaren și a terminat pe 5. În ciuda vremii favorabile, Mercedes nu a reușit nici de această dată să impresioneze prin timpi, iar Hamilton și Bottas au terminat doar pe locurile 6 și 7.

Calificările pentru Marele Premiu al Malaysiei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 12:00, ora României.

Malaysia - Rezultate Antrenamente 1:

Malaysia - Rezultate Antrenamente 2:

  • Preafericitul D., vineri, 29.09.2017 12:44

    bravo Fernando, o cursa frumoasa duminica.......(s a declansat orgoliul la cei de la Honda?)

  • ., vineri, 29.09.2017 14:09

    As rade cu lacrimi dacă Honda ar face la anul un motor mai bun decat Renault !!! Si cred ca o sa-l faca ! Preafericitule D, mi-e teama ca Alonso a ales din nou gresit !

  • fghj, vineri, 29.09.2017 14:21

    Ma lasati cu Honda voastra de toata jena, a avut destul timp sa demonstreze in 3 ani performante la nivel inalt. Pentru cei mai precaut, sa bea mai bine o bere in cinstea lui Fernando.

  • lol, vineri, 29.09.2017 14:22

    Si Maxie loveste din nou pe ploaie ...

  • @fghj, vineri, 29.09.2017 14:42

    Preafericitul D si Preacinstitul F

  • Alex, vineri, 29.09.2017 15:49

    Ce tresarire din partea Hondei? 1scunda si jumatate in spate inseamna reviriment? Nu vedeti ca timpp sunt aletorii, nu au cum sa existe diferente de 2-3 secunde pe uscat intre Mercedes, ferrrari, Rbr.

  • marius, vineri, 29.09.2017 23:12

    Tot respectul pentru HONDA , dar una e sa ai un tur rapid si alta e sa iti crape motorul la finalul cursei.