Americanii isi incendiaza masinile pentru a fi despagubiti de asigurari

Publicat marţi, 16.06.2009 11:08 de Sebastian Toma

Adusi la disperare de faptul ca nu isi pot plati ratele la masina, unii americani si-au incendiat vehiculele in speranta ca vor fi despagubiti de asigurari.

Disperarea de a isi plati ratele la masina duce americanii la gesturi necugetate. Americanii au inceput sa isi incendieze vehiculele pe care le-au achizitionat in regim de leasing din cauza imposibilitatii de a mai plati darile catre banci. Cetatenii au sperat ca vor fi despagubiti de asigurari dupa ce politia le va gasi vehiculele distruse.

In teorie, procedura este simpla: cetateanul declara autoturismul furat si il paraseste intr-un loc in care spera sa il gaseasca cineva care il va fura. Bineinteles, au existat si cazuri in care anumiti cetateni si-au parcat masina in calea unui uragan, in speranta ca fenomenul natural va avaria vehiculul intr-o proportie mai mare de 80%. Politistii americani au gasit vehicule abandonate in desertul Nevada, iar un cetatean din Texas a incercat sa isi ingroape BMW-ul intr-o curte.

In urma numarului crescut de plangeri de furt si de automobile distruse, companiile de asigurari au inceput sa cerceteze minutios fiecare caz in vederea evitarii oricarei tentative de frauda. Un studiu facut de societatile de asigurari a dezvaluit faptul ca numarul de vehicule incendiate a crescut concomitent cu numarul ratelor ramase restante.

Via | Globalmotors

  • Cripta, marţi, 16.06.2009 11:38
    Solutii...

    Inventivi americanii astia...nu degeaba au detinut suprematia mondiala atata vreme.Oricum mi se pare absurd dar totusi poate chiar functioneaza!

  • Marius, marţi, 16.06.2009 12:14
    SUA =O

    cred ca de la catva romani au invatat asta si / s-au sunt rromi cu idei ...oricum nu cred ca tine vrajeala asta..

  • NeoGalaxy, marţi, 16.06.2009 13:26
    Probleme

    Se stie ca si romanii care au probleme fac acelasi lucru, ori le incendieaza ori pur si simplu fac accidente cu ele. Ma rog sunt probleme si... asta este. Este greu de stiu cine arde o masina intentionat si care masina are pur si simplu.

  • mowgli, marţi, 16.06.2009 23:35
    trick

    trucul asta e folosit de mult, doar ca acuma a luat amploare si se face tam-tam. vedeti? deaia ne luam masini vechi din germania, sa nu ne luam masini noi pe leasing, ca apoi sa le dam foc.astept sa vad primul logan incendiat. sper sa tratati asta ca pe o gluma.really.

  • Maka, miercuri, 17.06.2009 01:35

    Probabil au invatat de la romani , americanii astia... Intrebati daca stiti pe cineva pe la o firma de asigurari mare sa vedeti cat a crescut fenomenul asta in 2009. Se pare ca lumea e un spatiu tot mai mic...