Adrenalin, un documentar care povesteşte istoria BMW în motorsport, va fi difuzat la cinema în România

Publicat luni, 02.02.2015 13:40 de Sebastian Toma

Adrenalin - THE BMW Touring Car Story, documentarul care povesteşte 50 de ani de istorie în motorsport a mărcii în 123 de minute va fi difuzat în Bucureşti. România este a treia ţară din lume în care se difuzează acest film, după SUA şi Germania.

Adrenalin, documentarul care povesteşte istoria BMW în motorsport, va fi difuzat în România în data de 17 februarie la Grand Cinema Băneasa Shopping City. România este a treia ţară din lume în care este difuzată pelicula de 123 de minute după SUA şi Germania. Preţul unui bilet este de 30 de lei, iar acestea sunt disponibile deja la casele de bilete ale cinematografului sau online, pe grandentertainment.ro. Vorbim despre o singură ecranizare pentru public a acestui documentar în România, care va avea loc la ora 20:30 în data menţionată mai sus. Biletele sunt disponibile în limita locurilor disponibile.

Filmul este produs de fraţii Tim şi Nick Hahne (Germania), o echipă cu experienţă vastă în documentare de motorsport. În cursul anului trecut, cei doi fraţi au călătorit prin Europa pentru a realiza aproximativ 30 de interviuri cu cei mai importanţi piloţi şi reprezentanţi BMW Motorsport din istoria mărcii. De asemenea, cei doi au scos la lumină materiale de arhivă, care anterior nu au fost date publicităţii. "ADRENALIN - THE BMW TOURING CAR STORY" este cel mai complet documentar despre povestea BMW în competiţiile de turisme, care include filmări originale şi interviuri cu Jochen Neerpasch, primul director al BMW Motorsport GmbH, şi Paul Rosche (Germania), cel care, ca director tehnic, a contribuit la multe dintre cele mai importante reuşite BMW în motorsport şi este considerat „părintele” multora din cele mai spectaculoase motoare BMW.

“Atunci când am fost invitaţi în România, nu ne-am gândit de două ori. Este o onoare pentru noi să prezentăm filmul nostru comunităţii de pasionaţi de motorsport de aici. Am fost surprinşi de entuziasmul cu care am fost primit de cei din Europa de Est. În plus, ne bucurăm să fim prezenţi într-un oraş interesant în care nu am mai fost până acum, a declarat Tim Hahne, regizorul şi producător, înainte de prezentare specială a filmului pentru presă, pe 12 februarie.

"ADRENALIN" oferă o incursiune unică în istoria uneia din cele mai emblematice mărci din motorsportul mondial şi promite să asigure în acelaşi timp o poveste emoţională, foarte personală, animată de multă acţiune şi de personaje remarcabile, care au făcut istorie în competiţii de prestigiu din întreaga lume. Naraţiunea este construită pe baza interviurilor şi merge dincolo de istoria cronologică şi palmaresul în motorsport. Pelicula spune povestea unor piloţi de legenă precum Johnny Cecotto (Venezuela), Roberto Ravaglia (Italia), Steve Soper (Marea Britanie), Hans-Joachim Stuck (Germania), Marc Surer (Elveţia), Joachim Winkelhock (Germania) şi Alex Zanardi (Italia).

UPDATE 12.02.2015: Va mai fi organizată încă o ecranizare în data de 24 februarie pentru a răspunde numărului mare de persoane dornice să vadă această peliculă.

Via BMW

  • Pana, luni, 02.02.2015 15:03

    Si "baetii" cu ochelari de soare, ghiul si gulerul de la camasa ridicat au reducere?

  • Alex.Seremet.BMW, luni, 02.02.2015 16:29

    Nu trebuie să ai ghiul sau să fii fan BMW să îţi placă filmul ăsta. Este povestea unor oameni pasionaţi care au făcut performanţă sportivă. Şi sunt personalităţi senzaţionale, precum Zanardi. Îl recomand cu mare căldură!

  • dan_grc, luni, 02.02.2015 19:11

    Era aproape imposibil ca primul comentariu sa nu fie un stereotip. Pana mea, cum s-ar zice.

  • Alex.Seremet.BMW, luni, 02.02.2015 19:35

    Eu acum fac subtitrarea, daca vreti sa stiti. Rad copios de povesti! Daca o sa fie probleme la cinema, e vina mea!

  • mowgli, marţi, 03.02.2015 10:06

    @Alex asteptam cu nerabdare varianta cu subtitrare, multumim!

  • Alex.Seremet.BMW, marţi, 03.02.2015 10:09

    Din păcate, cel puţin deocmadată, o să fie doar la cinema, pe 17 februarie.

  • Pana, marţi, 03.02.2015 11:25

    Era defapt cu subinteles mesajul meu dar din pacate nu v-ati dat seama. "Specimenii" din primul meu comentariu nu vor merge la asa ceva din simplul motiv ca nu vor intelege nimic. Este un film dedicat adevartilor fani. Defapt ascest film va semana graul de neghina dintr-o mare de fani mai mult sau mai putini cunoscatori ai acestei marci deosebite.

  • Alex.Seremet.BMW, marţi, 03.02.2015 14:58

    Eu vă spun că nu e doar pentru pasionaţii de BMW. E o poveste mai multe despre oameni, nu despre maşini. În fine, cine vine, o să înţeleagă.

  • Anton Pann, marţi, 10.03.2015 14:44

    Parerea mea este ca filmul vorbeste mult despre motorsport si despre evolutia BMW in acest sport. Pot fi si cocalarii cu ghiul in sala sau in fata calculatorului, totusi ei nu vor intelege de ce trebuie sa faci fitness si pregatire fizica ca si pilot profesionist. Filmul este asemanator cu cel facut de Subaru urmarind evolutia lui Solberg in anii in care a concurat pt Subaru sau asemanator cu cel al istoriei raliurilor, cu clasa N si cum a evoluat acest sport.