Williams ratează primul test al iernii şi lansează monopostul în 19 februarie

Publicat vineri, 18.01.2013 12:12 de Daniel Popescu

Williams a anunţat vineri că noul monopost pentru sezonul 2013 va debuta la Barcelona în 19 februarie, astfel că echipa va testa la Jerez cu monopostul din 2012.

Williams a anunţat vineri programul pe care va miza în perioada următoare pentru pregătirea sezonului 2013 al Formulei 1. În mod surprinzător, Williams va lansa noul monopost FW35 în 19 februarie pe circuitul de la Barcelona, gazda celei de-a doua sesiuni de teste din această iarnă.

Astfel, echipa nu va putea evalua noul monopost la Jerez, însă va fi prezentă la acest test cu monopostul FW34 din sezonul precedent, folosit ca punct de reper pentru o serie de noi componente.

"Vom utiliza monopostul FW34 cu culorile pentru 2013 în cadrul testului de la Jerez pentru a evalua o serie de componente cheie pentru pregătirea lansării noului FW35", a precizat echipa într-un comunicat de presă.

Williams a devenit astfel a opta echipă care confirmă data de lansare a noului monopost. Toate celelalte echipe îşi vor lansa însă noile monoposturi în perioada 31 ianuarie - 4 februarie, la timp pentru utilizarea propriu-zisă în prima sesiune de teste de la Jerez care începe în 5 februarie. Singurele echipe care nu au anunţat încă programul testelor sunt Lotus, Caterham şi Marussia.

Via Williams