Williams rămâne fără unul dintre inginerii cheie ai echipei

Publicat marţi, 18.12.2012 10:44 de Daniel Popescu

Williams a anunţat că Mark Gillan a părăsit echipa. Britanicul ocupa funcţia de şef al operaţiunilor de inginerie şi a fost unul dintre cei trei oameni cheie care a ajutat echipa să progreseze în 2012.

Williams a anunţat luni seară despărţirea de unul dintre cei mai importanţi ingineri recrutaţi în 2012. Mark Gillan, care a ocupat funcţia de şef al operaţiunilor de inginerie, a părăsit echipa, iar motivul oficial invocat de britanici este că acesta a vrut "să petreacă mai mult timp alături de familie".

Gillan a venit la echipă alături de directorul tehnic Mike Coughlan şi şeful departamentului de aerodinamică Jason Somerville, cei trei preluând atribuţiile deţinute de australianul Sam Michael, care între timp a ajuns la McLaren.

Trioul a jucat un rol esenţial în progresele realizate de Williams pe parcursul sezonului 2012, după ce anul trecut înregistrase una dintre cele mai slabe prestaţii din istorie. Echipa a reuşit chiar să obţină la Barcelona prima victorie în Formula 1 după opt ani prin Pastor Maldonado, însă a terminat sezonul pe locul opt în clasamentul constructorilor.

Williams nu a oferit niciun fel de informaţii despre o posibilă destinaţie viitoare a lui Gillan şi a refuzat să anunţe dacă va numi un înlocuitor pentru acesta.

Via BBC Sport

  • pablo256r, marţi, 18.12.2012 13:10

    destinatia ... Mercedes ?

  • f1fan, marţi, 18.12.2012 16:36

    exact mercedes ca sa in ham si mercedes titlul si sai faca in ciuda lui vettel