Williams confirmă că a negociat transferul lui Bottas la Ferrari

Publicat vineri, 04.09.2015 15:40 de Daniel Popescu

Williams a confirmat că a purtat o serie de discuţii cu privire la transferul lui Valtteri Bottas la Ferrari şi speră să-i ofere finlandezului un monopost capabil de victorii.

Valtteri Bottas a semnat joi prelungirea contractului cu Williams pentru sezonul 2016, după ce anterior finlandezul a fost creditat cu mari şanse să ajungă la Ferrari.

Presa internaţională a speculat la vremea respectivă că Williams a solicitat 12 milioane de euro pentru a-l lăsa pe finlandez să plece la Ferrari, iar informaţiile au fost confirmate acum de oficialii echipei britanice. Claire Williams, sefa-adjuct a Williams, a refuzat însă să intre în detalii cu privire la natura negocierilor dintre cele două părţi.

"Cred că nu este niciun secret că Ferrari şi-a îndreptat atenţia spre Bottas, dar din fericire am fost capabili să-l ţinem aici, ceea ce este cel mai bine pentru noi. Aş prefera să nu intru în detalii despre cum au decurs conversaţiile cu Ferrari. Mi-ar plăcea să vă spun exact cum au decurs, dar nu voi face asta. Am obţinut ceea ce am vrut, aşa că suntem mulţumiţi", a declarat ea.

Pe de altă parte, Williams a admis că Bottas a semnat un contract valabil pe un singur sezon şi că singura speranţă de a-l păstra la echipă în 2017 este să-i ofere un monopost capabil de victorii.

"A semnat pentru 2016 şi ar fi minunat să-l păstrăm mai mult, dar asta depinde de noi. Trebuie să-i oferim monopostul pe care îl merită pentru a-şi arăta talentul şi pentru a câştiga curse. Mi-ar plăcea ca Bottas să fie cu noi pe tot parcursul carierei pentru că este un talent grozav, dar depinde de noi să ne asigurăm că îi oferim monopostul", a adăugat ea.

Via SkySports

  • jumbo1974ro, vineri, 04.09.2015 18:03

    Deci Ferrari a semnat un antecontract cu Williams pentru 2017 pentru Bottas in locul lui Raikkonen, care va mai ramane pentru relativa stablitate din interiorul Ferrari. Cu toate ca asa in clasamentul echipelor sansele Ferrari scad. Dar sunt curios totusi Williams ce a primit in schimb ?

  • F1_Red_Fury, vineri, 04.09.2015 20:13

    @jumbo1974ro: Gandirea simpla este foarte buna in multe cazuri, dar de multi ori... o iei pe langa. Se poate ca Bottas sa-si doreaza un monopost mai bun in 2017 dar nu este singur in acest moment. In 2017 o sa fie liber deci poate semna cu oricine vrea dar asteapta sa vada ce vor face cei de la Ferrari in 2016, la fel ca mine si probabil restul fanilor Ferrari. Pentru ca cei de la Mercedes o sa fie puternici cu siguranta si sezonul viitor, dar daca cei de la Ferrari nu fac un pas mare inainte, Bottas poate sta la Williams la fel de bine, pana la urma este o echipa ok, pentru moment. Simplu nu-i asa?