Williams anticipează un duel cu Ferrari în debutul sezonului

Publicat joi, 05.03.2015 13:23 de Daniel Popescu

Williams consideră că va avea parte de un duel echilibrat cu Ferrari în prima parte a sezonului şi admite că Mercedes pare desprinsa în câştigătoare.

Williams este considerată una dintre principalele favorite să lupte în spatele celor de la Mercedes în sezonul 2015, însă oficialii echipei britanice anticipează o confruntare cu Ferrari.

Potrivit şefului de teste Rod Nelson, datele brute ale testelor nu arata adevăratul potenţial al Scuderiei, în special ca urmare a unei greşeli comise de Sebastian Vettel.

"Cred că a forţat prea mult la începutul turului şi a deteriorat pneurile până când a ajuns la jumătate. Aşa că mă aştept ca Ferrari să fie un pic mai aproape decât a părut. Vom avea o luptă cu ei, în special la începutul sezonului", a declarat el.

Pe de altă parte, Williams consideră că se vor mulţumi în special cu clasări pe podium, întrucât cei de la Mercedes au de departe un monopost foarte competitiv.

"Mercedes arată incredibil de puternică. Sunt sigur că formă lor i-a dat un pic pe spate pe oameni. Cu siguranţă asta ne-a determinat să ne gândim de două ori, dar ar trebui să fim în măsură să luptăm pentru podiumuri", a adăugat el.

În plus, Nelson afirmă că Williams şi-a putut asuma mai multe riscuri pe baza progreselor constante realizate în ultima perioadă.

"După 2013 ne-am concentrat pe puncte regulate, aşa că aveam o aversiune la riscuri. A trebuit să obţinem multe puncte înainte să mergem mai departe şi să ţintim podiumuri. Dacă lucrurile ar fi decurs în favoarea noastră am fi putut obţine o victorie sau două. Cred că în acest sezon vom avea o aversiune mai mică la risc. Avem un anumit nivel de performanţă şi avem o idee rezonabilă. Putem fi suficient de încrezători că putem lupta pentru puncte bune la mai multe curse", a adăugat el.

Via Autosport

  • rommy f1, joi, 05.03.2015 13:38

    doar FERRARI,McLAREN şi WILLIAMS mai sunt din vechea gardă şi dau şi rezultate

  • rommy f1, joi, 05.03.2015 13:43

    şi lotus scuze

  • ss76, joi, 05.03.2015 19:41

    Eu cred ca lotus si saubar vor face o figura frumoasa anul acesta , un pas mare inainte ,,

  • voicu, sâmbătă, 07.03.2015 13:32

    mai bn s lasam s incepa competitia si dupa trei patru curse ne vom da seama care sintmai bn in sezonul acesta......