Vettel vrea să câştige cursele de la Monaco şi Suzuka. "Nu îndrăznesc să visez la Monza"

Publicat vineri, 20.02.2015 17:41 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel şi-a propus să câştige cursele de la Monaco şi Suzuka la primul său sezon pentru Ferrari, însă susţine că nu îndrăzneşte să viseze la o astfel de performanţă şi la Monza, cursa de casă a Scuderiei.

Sebastian Vettel priveşte cu încredere spre primul său sezon în combinezonul Scuderiei Ferrari şi, cu o zi înainte de debutul în testele de la Barcelona, a acordat un interviu postului de televiziune TG1.

Germanul şi-a dori să câştige la Monaco şi Suzuka, două dintre cele mai apreciate circuite din calendarul competiţional, dar admite că nu îndrăzneşte să viseze la un astfel de succes pe circuitul de casă de la Monza, gazda Marelui Premiu al Italiei.

"Cu italienii am în comun pasiunea pentru curse. Ferrari m-a primit bine, vrem să revinim şi este momentul potrivit. Mi-ar plăcea să câştig la Monte Carlo şi în Japonia, dar pentru Monza nici nu îndrăznesc. Este o onoare să concurez în roşu", a declarat el.

Totuşi, Vettel admite că un obiectiv realist pentru sezonul 2015 este să revină pe podiumul de premiere, în contextul în care nu exclude varianta ca Ferrari să aibă nevoie de cel puţin încă un an până când va fi capabilă să lupte pentru titlul mondial.

"Avem un monopost bun, dar nu ne putem gândi mai departe pentru că nu ştim ce fac ceilalţi. Obiectivul este să revenim în frunte cât mai curând posibil, depinde de noi să învingem Mercedes, dar dacă nu-i putem învinge în acest an, vom încerca anul viitor. Obiectivul nostru este să revenim pe podium cât mai curând", a adăugat el.

Via Gazzetta dello Sport

  • Ha,ha,ha..., vineri, 20.02.2015 18:15

    Asta pare mai realist,dar e bine ca sta cu gandul la mai bine pentru viitor...nu-i chiar usor pentru unul care a castigat patru titluri,(asa cum le-a castigat),sa se gandeasca ca poate la anul....?!

  • ss76, vineri, 20.02.2015 18:44

    @ha,ha, incepe si el sa se maturizeze , om vedea ce-o fi

  • McLaren_Honda, vineri, 20.02.2015 21:19

    Declaratii precaute ...preconcepute, pun pariu ca Vettel anul asta va castiga cateva curse bune peste un nr.limitat de 3.

  • F1-Racing, duminică, 22.02.2015 09:46

    Dac-o fi sa castige curse in 2015 Ferrari vor castiga cu Raikkonen. Am mari dubii ca Vettel il va bate pe Kimi.