Vettel nu se opune înlocuirii lui Webber cu Raikkonen

Publicat joi, 27.06.2013 09:27 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel susţine că nu este îngrijorat de perspectiva de a-l avea coechipier pe Kimi Raikkonen în sezonul următor la Red Bull Racing.

Presa internaţională a relatat în această săptămână că Mark Webber a primit deja o ofertă din partea lui Dietrich Mateschitz pentru a-şi prelungi contractul cu Red Bull Racing pentru sezonul 2014, însă speculaţiile îl arată pe Kimi Raikkonen drept favorit să-l înlocuiască pe australian.

Chiar dacă finlandezul ar reprezenta un adversar redutabil, Sebastian Vettel susţine că nu ar avea nimic împotrivă să facă pereche cu fostul campion mondilal.

"Cred că nimeni nu ar putea avea probleme cu Raikkonen drept coechipier, cu excepţia lui Sergio Perez (n.r - cei doi s-au acroşat la Monaco). Nu mă deranjează, indiferent cine vine. Respect toţi piloţii şi cu siguranţă îl respect pe Kimi. Mă înţeleg foarte bine cu el. Nu vorbeşte prea mult, dar este acelaşi lucru pentru noi toţi", a declarat germanul pentru publicaţia britanică The Independent.

Totuşi, Vettel insistă că îl respectă pe Webber şi că australianul este un pilot rapid, în ciuda numeroaselor conflicte dintre cei doi de pe parcursul ultimilor ani.

"Concurez cu Webber de cinci ani, ne-am descurcat destul de bine şi este dificil să-mi imaginez ce se va întâmpla dacă situaţia se schimbă. Cu siguranţă nu este uşor să-l baţi. Şi deşi îi respect pe Fernando Alonso şi Lewis Hamilton, nu-i pot judeca decât de la distanţă, pentru că sunt în echipe diferite. Pot să-l judec mult mai bine pe Webber pentru că ştiu ce face, îi cunosc punctele forte şi slăbiciunile, iar el le cunoaşte pe ale mele. Cred că este foarte rapid şi sigur are zone puternice unde mă chinui să-l ajung şi să-l înving", a adăugat el.

Via The Independent

  • Ionut, joi, 27.06.2013 12:03

    E deja plecat Webber.

  • l1099, joi, 27.06.2013 13:16

    asa pare... Webber confirms F1 exit to join Porsche WEC team: http://www.f1fanatic.co.uk/2013/06/27/webber-confirms-f1-exit-to-join-porsche-le-mans-squad/

  • pablo256r, joi, 27.06.2013 15:01

    Hmmm. Doua sabii in aceeasi tu cred ca va merge asa ceva. Sint foarte putine cazurile in care doi piloti apropiati ca si valoare sa fie la aceeasi echipa si sa mai fie si buni prieteni. Nu cred ca e o idee prea buna venirea lui Kimi la RBR.

  • hasu, vineri, 28.06.2013 01:07

    Rosule a inceput sa-ti tremure genunchii.....

  • cucurbeu, vineri, 28.06.2013 13:46

    vitelul o sa vada un adversar adevarat , kimi se pisa pe el