Vettel insistă că nu a negociat plecarea la Ferrari

Publicat marţi, 17.07.2012 11:28 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel susţine că nu a discutat niciodată cu Ferrari posibilitatea de a semna cu echipa italiană un contract pentru sezonul 2014.

Presa internaţională a relatat recent că Sebastian Vettel a semnat un precontract cu Ferrari valabil pentru sezonul 2014, informaţie negată de dublul campion mondial. Într-un interviu acordat publicaţiei germane Bild, pilotul echipei Red Bull afirmă că nici măcar nu a purtat discuţii cu oficialii Ferrari în acest sens.

"Cu siguranţă nu am combinezon Ferrari. Sunt onorat că Stefano Domenicali şi Luca di Montezemolo au spus că m-ar putea vedea ca pilot Ferrari, dar asta este tot. Adevărul este că nu am semnat nimic, nu am dat mâna cu nimeni."

"Dar dacă întrebi cei 24 de piloţi din Formula 1 dacă ar vrea să fie la Ferrari la un moment dat al carierei, cu toţii ar spune că da. Este o echipă grozavă, dar totul trebuie să se potrivească. Cine ştie, poate la un moment dat se va întâmpla şi voi merge în altă parte. dar se poate întâmpla să nu plec niciodată pentru că nu există un pachet mai bun decât Red Bull", a precizat el.

Contractul lui Vettel cu Red Bull expiră la sfârşitul sezonului 2013, însă pilotul are opţiune de prelungire pentru 2014. Chiar dacă teoretic poate părăsi echipa la sfârşitul anului viitor, Vettel susţine că este prea devreme pentru a lua o decizie cu privire la echipa pentru care va concura în 2014.

"Nu, am destule lucruri la care trebuie să mă gândesc în acest sezon. Prezentul este crucial pentru că este deja suficient de dificil să-mi apăr titlul în acest an. Nu mă pot gândi la ce se poate întâmpla peste câţiva ani. Este mult, mult prea devreme", a adăugat el.

Via GMM