Vettel evită să facă predicţii pentru sezonul 2014

Publicat miercuri, 04.12.2013 10:21 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel consideră că este prea devreme să facă predicţii cu privire la performanţele pe care le poate obţine anul viitor în contextul numeroaselor schimbări de regulament.

Numeroase personalităţi din lumea Formulei 1 anticipează că Red Bull Racing îşi va păstra statutul de favorită la titlul mondial chiar şi în sezonul 2014, atunci când rivalii au rara oportunitate de a progresa semnificativ într-un timp scurt prin prisma numeroaselor schimbări de regulament tehnic.

Opinia nu este însă împărtăşită şi de Sebastian Vettel, care consideră că fiabilitatea noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri ar putea reprezenta o problemă.

"Cred că este foarte dificil de ştiut. Probabil că fiecare echipă şi fiecare producător de motoare are o idee despre ce performanţe ar trebui să obţină, dar în acest stadiu totul este la stadiu de surpriză. Va fi foarte interesant să vedem pentru prima oară anul viitor noile monoposturi pe circuit, iar apoi vom vedea cât de multe motoare vor ceda sau nu", a declarat germanul.

Pe de altă parte, Vettel speră ca noile motoare să ofere un sunet cât mai reprezentativ pentru Formula 1, întrucât acesta este unul dintre aspectele esenţiale care atrag fanii pe circuit la Marile Premii.

"Sper doar că nu vom face un pas înapoi din punct de vedere al puterii. Vom pierde din turaţia motoarelor (n.r - turaţia maximă va scădea de la 18.000 rpm la 15.000 rpm) şi cred că este păcat, pentru că este o nouă direcţie şi o nouă tehnologie. Sper doar ca în viitor să nu pierdem entuziasmul. Cred că monoposturile trebuie să miroasă, trebuie să fie zgomotoase şi să ne ofere ceva ce să nu uităm", a mai precizat el.

Via Autosport

  • Thor, miercuri, 04.12.2013 11:00

    Anul asta a avut un parcurs perfect, desi a avut masina ideala a pilotat f bine. As vrea ca la anul concurenta sa se apropie mai mult de RBR si sa le ofere si celorlalti piloti talentati sansa de a se lupta pt campionat.

  • MB, miercuri, 04.12.2013 13:46

    Daca e asa de bun de ce se fereste sa dea pronosticuri? Oare nu masina e mai importanta decat pilotul? Din pacate da! El are 4 titluri pentru ca a avut masina!

  • Soxy, miercuri, 04.12.2013 14:50

    de acord cu Vettel nu stiu cine sunt acele personalitati care se asteapta la continuarea dominatiei RBR ... este foarte devreme pentru astfel de declaratii ... daca ar fi sa arunc un pronostic, chiar acuma ... as paria pe AMG Mercedes pentru titlul de constructori si pe Alonso la titlul de piloti :)

  • @MB, miercuri, 04.12.2013 19:09

    Pai degeaba este bun pilotul daca motoarele o sa fie praf.

  • unul, miercuri, 04.12.2013 20:22

    Nu vreau sa fiu cinic dar cine e Alonso ?????? Mai lasati-ma dracu cu acest sofer tinut in carca de banca Santander ..... e doar unul dintre cei ce au avut permanent *locotenenti* .... sa-l vad la anu !!!! Vreau sa-i vad cum posteaza pe *limbistii* acestui sofer ... stiu ei cine sunt acestia !!! Apropo , am fost, sunt si voi fi FAN FERRARI dar cu conditia sa nu sprijin un sofer care se bazeaza pe banii unei banci ..... Mi-e rusine si sila ca sunt fan Ferrari ... sper sa-mi treaca !!!!