Vettel: "Controversele tehnice ne unesc, nu ne dezbină"

Publicat vineri, 03.08.2012 13:24 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel susţine că numeroasele controverse tehnice în care este implicată Red Bull nu fac decât să unească echipa pentru a obţine titlurile mondiale.

Red Bull Racing a fost implicată în numeroase controverse de natură tehnică în ultima perioadă. După ce în anii trecuţi a fost nevoită să renunţe la dublu-eleron şi la eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate când pilotul nu apăsa pedala de acceleraţie, în acest sezon echipa a fost nevoită să schimbe numeroase alte componente: podeaua, setările motorului şi, cel mai recent, să renunţe la sistemul manual de ajustare a setărilor pentru suspensii.

Problemele din acest an au coincis cu rezultatele mai puţin bune ale echipei, care deşi este lideră în clasamentul constructorilor a obţinut doar trei victorii. Cu toate acestea, Sebastian Vettel susţine că aceste controverse nu au făcut altceva decât să unească echipa pentru a obţine rezultate.

"Am avut un monopost bun cu dublul-eleron, dar apoi a fost interzis. Am avut un monopost bun cu eliminarea gazelor prin eleronul spate, dar a fost de asemenea interzis. De ce? Nu am nicio idee. Dar toate problemele recente nu ne despart. De fapt, aceste probleme creează o legătură şi mai puternică", a declarat dublul campion mondial pentru publicaţia germană Bild.

În plus, germanul priveşte cu bucurie spre pauza de vară de cinci săptămâni din Formula 1, mai ales în contextul în care sezonul este unul foarte lung.

"Este un sezon lung. Dacă îl comparam cu multe alte sporturi, avem unul dintre cele mai lungi sezoane. Chiar dacă uneori ne-ar plăcea să continuăm, cred că este important să avem o pauză şi este important să ne folosim de ea", a mai precizat el.

Via GMM

  • Cyrus, vineri, 03.08.2012 14:06

    Am impresia ca cei de la Red Bull au departament special care se ocupa cu speculatiile la marginea legalitatii, sa gaseasca tot felul de portite sau reguli ambigue, pe care celelalte echipe nu prea se incumeta sa le exploreze