Sutil dezvăluie că negocierile cu Sauber au început în urmă cu doi ani

Publicat miercuri, 08.01.2014 16:06 de Daniel Popescu

Adrian Sutil a dezvăluit că a discutat posibilitatea de a concura pentru Sauber încă din februarie 2012 şi admite că este "disperat" să obţină un podium.

Adrian Sutil a semnat la jumătatea lunii decembrie un contract cu Sauber pentru sezonul 2014 al Formulei 1, după ce pe tot parcursul carierei începute în 2007 a concurat pentru Force India.

Chiar dacă a fost unul dintre ultimii piloţi care şi-a stabilit locul pe grila de start, germanul a dezvăluit că primele discuţii cu echipă elveţiana au avut loc în februarie 2012. La vremea respectivă, Sutil nu avea echipă şi, de altfel, nici nu a concurat pe parcursul acelui sezon.

"Am avut discuţii de la începutul sezonului şi am fost în contact cu Monisha Kaltenborn (n.r - şefa Sauber) din februarie 2012, când nici măcar nu concuram. Aşa că am fost în contact de ceva timp şi era doar o problemă de timp să găsim o soluţie. Anul acesta a fost clar pentru mine pentru a lua o decizie dacă vreau să rămân la Force India sau să plec la Sauber. Preferinţa mea a fost Sauber, aşa că am fost bucuros că am avut prioritate, iar acum sunt într-o nouă echipă cu o nouă provocare", a declarat el pentru postul britanic de televiziune SkySports.

Sutil şi-a stabilit deja un obiectiv ambiţios pentru sezonul 2014, când vrea să obţină primul podium din carieră, în condiţiile în care cel mai bun rezultat al său de până acum este un loc patru.

"Dacă va fi disponibil un podium voi încerca să-l obţin, pentru că nu am avut niciunul în Formula 1 şi sunt disperat să îl obţin. Pentru mine acesta este obiectivul, dar nu pot confirma dacă se va întâmpla sau nu, totul va depinde de pachetul maşinii şi cât de bine ne descurcăm. Este important că toată lumea este concentrată şi devotată pentru a avea succes", a adăugat el.

Via SkySports

  • daci76, miercuri, 08.01.2014 21:24

    Pacat de Sutil ca nu prinde o echipa mare,are potetial,doar ca este incomod pt ca are personalitate,deci la MC nu se poate ca plange Button,la RB este nevoie de piloti docili pe langa Vettel,la Lotus se concureaza gratis(intrebati-l pe Kimi) iar la 'calutul din Maranello"Fernando is faster then anybody,so cel mai bine pe la Sauber sau FI sa nu suparam pe nimeni.Nu stiu dragilor dar mie imi este dor de Mclaren,anii 80 dueluri Prost Lauda,Senna prost,daca atunci se putea acum de ce nu se poate?Sa vedem totusi ce se va intampla intre Kimi si cel mai faster pilot Alonso.

  • dany, miercuri, 08.01.2014 22:33

    @ daci76 intreba-l pe Hamilton ce dueluri spectaculose avea in F3 cu pilotul cu personalitate (il batea mereu)... intreaba-l pe di Resta cate puncte a avut anul trecut inaintea lui... sau acum trei ani... vb de coechipieri cu masini la fel...

  • daci76, joi, 09.01.2014 17:09

    Sa vedem dany,sezonul asta sa vedem.Nu ams pus ca hamilton nu ar fi un pilot mai bun ca el dar parerea mea e ca Sutil poate mai mult de atat.