Ştim să facem spectacol: Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu hard enduro, va fi implementat şi în Brazilia

Publicat miercuri, 27.01.2016 13:05 de Daniel Popescu

Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu hard enduro din lume, a devenit atât de popular încât formatul va fi exportat pe continentul sud-camerican, în Brazilia.

Avem dovada că romanii ştiu să profite de frumuseţile naturii, să facă spectacol inclusiv în lumea sporturilor cu motor şi să devină o sursă de inspiraţie pentru străini.

Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu hard enduro din lume, care se desfăşoară anual la Sibiu începând din 2004, a generat treptat apariţia unui fenomen enduro extrem la nivel mondial.

Evenimentul are loc vara pe parcursul a cinci zile la care participă piloţi din peste 40 de ţări: prima zi este dedicată Prologului desfăşurat la Sibiu în faţa a mii de spectatori, iar în celelalte patru au loc competiţii de off-road în Carpaţii Meridionali pe parcursul a 600 de kilometri.

Popularitatea acestui proiect a determinat apariţia unui eveniment asemănător în celebra staţiune turistică Antalya sub îndrumarea fondatorului Martin Freinademetz, iar acum a venit rândul Braziliei să implementeze un eveniment similar.

De data aceasta, formatul Red Bull Romaniacs a fost practic exportat în America de Sud în cadrul unui eveniment cu o zi de prolog urban şi alte patru zile de off-road, traseele fiind stabilite de acelaşi sibian care se ocupă şi de etapa din România: Andy Fazekas. Competiţia va avea loc în perioada 17-20 aprilie 2016 în regiunea Belo Horizonte, cu trei luni înainte de evenimentul oficial din România, care se va desfăşura între 12-16 iulie 2016.

De altfel, cele două etape fac parte acum din calendarul Red Bull Hard Enduro Series, campionat creat pentru prima oară în acest an pentru a integra toate cursele de hard enduro. Pe lângă etapele din Brazila şi Turcia, competiţia programează curse şi în Austria, Polonia şi Africa de Sud.

Via Red Bull Romaniacs