Sezonul 2013 ar putea începe în 17 martie

Publicat joi, 26.07.2012 15:17 de Daniel Popescu

Sezonul următor al Formulei 1 va începe cel mai probabil în 17 martie în Marele Premiu al Australiei. Echipele au stabilit deja şi datele pentru sesiunile de teste de iarnă.

FIA nu a anunţat încă structura calendarului competiţional al Formulei 1 pentru sezonul următor, chiar dacă în mod obişnuit o versiune preliminară este stabilită de Consiliul Mondial al forului mondial în luna iunie.

Totuşi, potrivit unor informaţii furnizate de publicaţia germană Auto Motor und Sport, este aproape cert că sezonul va debuta în 17 martie cu Marele Premiu al Australiei, aşa cum a fost cazul şi în anii anteriori.

Stabilirea acestei date, care nu a fost confirmată nici de Formula One Management, a determinat echipele să decidă inclusiv structura sesiunilor de teste din iarna următoare. Astfel, sesiunea de teste de la jumătatea sezonului ar urma să fie abandonată în favoare prelungirii testelor de iarnă la câte patru zile. Prima sesiune va avea loc în perioada 5-8 februarie pe circuitul de la Jerez şi va fi urmată de două sesiuni de evaluare pe circuitul de la Barcelona în perioadele 19-22 februarie şi 28 februarie - 3 martie.

În cazul în care debutul noului sezon va fi programat în 10 martie, există şi un plan de rezervă, potrivit căruia toate cele trei sesiuni de teste vor avea loc cu o săptămână mai devreme.

Via Auto Motor und Sport