Sauber speră să învingă Mercedes în lupta pentru locul cinci

Publicat joi, 13.09.2012 11:00 de Daniel Popescu

Sauber consideră că este capabilă să termine pe locul cinci în clasamentul constructorilor, chiar dacă acest lucru înseamnă să învingă Mercedes.

Sauber a înregistrat progrese semnificative în acest sezon şi a obţinut deja două podiumuri prin Sergio Perez, care a terminat pe locul doi la Sepang şi Monza. Performanţele au permis echipei să se desprindă de Force India în lupta pentru locul şase, însă ambiţia elveţienilor este să termine sezonul pe locul cinci, potrivit CEO-ului Monisha Kaltenborn.

"După startul bun de sezon mulţi oameni preconizau că vom pierde roţile, ca să spun aşa, pe măsură ce progresam în sezon. Realitatea este că devenim din ce în ce mai puternici şi anticipăm că vom continua să obţinem rezultate bune până la finalul ultimei treimi a sezonului."

"Înaintea sezonului am spus că am vrut să ne îmbunătăţim semnificativ poziţia în clasament. Dacă luăm locul şapte în clasamentul din 2011 ca punct de plecare, asta ar însemna să terminăm pe cinci în acest an. Este un obiectiv ambiţios, dar trebuie să ai standarde ridicate. Şi am încredere deplină în echipa noastră", a precizat ea.

În prezent, locul cinci în clasamentul constructorilor este ocupat de Mercedes, echipă care şi-a trecut în cont şi o victorie în China prin Nico Rosberg. Totuşi, echipa nu a reuşit să menţină ritmul din prima parte a sezonului, iar diferenţa dintre cele două echipe a scăzut la numai 26 de puncte cu şapte curse înainte de final.

Via SkySports

  • rastafan2, joi, 13.09.2012 11:48

    Nu cred ca ajung Mercedes. Cred ca finalul de sezon o sa-i gaseasca pe Schumi si pe Roseberg luptand la podium constant.

  • perez, joi, 13.09.2012 13:44

    E clar. Cursa urmatoare Sauber nu va puncta cu niciun pilot. Tineti minte asta! O sa-mi dati dreptate :D Dupa cursa buna a lui Perez in spatele lui Alonso, mexicanul se credea in lupta pentru titlu. Pe urma cateva curse n-a mai punctat. Astia merg pe ideea "cu o floare se face primavara". Mi-e mila de ei ca se amagesc asa...

  • marian, joi, 13.09.2012 14:40

    sa dea Dumnezeu ,dar mi-e greu sa cred k va fi asa