Sauber: "Putem învinge Mercedes, dar nu aducem noi update"

Publicat marţi, 09.10.2012 16:59 de Daniel Popescu

Sauber este încrezătoare că poate învinge Mercedes în lupta pentru locul cinci în clasamentul constructorilor, însă nu va aduce noi update-uri în ultimele cinci curse.

Sauber a reuşit să reducă diferenţa faţă de Mercedes în clasamentul constructorilor la numai 20 de puncte după ce Kamui Kobayashi a terminat Marele Premiu al Japoniei pe podium prin Kamui Kobayashi.

Designerul şef Matt Morris considera că echipă este capabilă să depăşească Mercedes în clasament datorită formei mai bune pe care o traversează, însă avertizează că monopostul elvetianilor va fi lipsit de alte update-uri în acest final de sezon.

"În acest moment avem un monopost mai rapid decât al lor. Mă îndoiesc că ei vor introduce update-uri majore pentru restul anului, aşa că trebuie doar să fim mai inteligenţi şi să câştigăm mai multe puncte decât ei în fiecare weekend. Nu există niciun motiv pentru care nu-i putem învinge", a declarat Morris pentru publicaţia Autosport.

De asemenea, Morris anticipează că Sauber îşi va îmbunătăţi performanţele datorită faptului că inginerii vor înţelege mai bine cum funcţionează update-urile introduse recent în Singapore şi Japonia.

"Suzuka a fost primul circuit pe care am avut un pachet complet şi am putut vedea cum funcţionează. Încă mai credem că există potenţial pentru antrenamentele de vineri şi sperăm ca în Coreea de Sud să obţinem mai multe. Am nevoie nevoie de ceva timp pentru a înţelege update-urile, dar acum simţim că înţelegem bine monopostul. Sunt câteva elemente pe care le putem înţelege în restul curselor, aşa că speram să avem un final bun de sezon", a mai precizat el.

Via Autosport