Sauber nu a plătit încă banii pentru motoarele Ferrari

Publicat luni, 19.08.2013 11:10 de Daniel Popescu

Sauber nu a reuşit încă să-şi achite datoriile către Ferrari pentru motoarele utilizate în acest an, deşi echipa insistă că parteneriatul cu cele trei companii din Rusia este încă în vigoare.

Publicaţia germană Welt am Sonntag a dezvăluit că Sauber are în continuare dificultăţi în achitarea unei datorii către Ferrari pentru motoarele furnizate de italieni în acest sezon.

Contractul valorează 18 milioane de euro, iar Ferrari a solicitat plata imediată a unei tranşe de 8 milioane de euro, însă echipa elveţiană nu a reuşit să strângă decât 3 milioane de euro.

Informaţiile vin la numai câteva zile după ce presa germană a relatat că parteneriatul celor de la Sauber cu trei companii din Rusia este în pericol să nu mai fie semnat, după ce consiliul de conducere al National Institute for Aviation and Technology (NIAT) ar fi refuzat să semneze contractul. Sauber a publicat însă imediat un comunicat de presă în care neagă aceste zvonuri şi insistă că înţelegerea cu NIAT este încă valabilă.

"Cooperarea noastră cu partenerii din Rusia are fundaţii solide. Contractul cu pilotul Sergey Sirotkin este activ, iar el va începe pregătirile în această săptămână. În plus, plăţile contractate pentru echipă au fost deja făcute. Nu s-a planificat niciodată o contribuţie din partea NIAT, întrucât avem doar o cooperare tehnică. Suntem uluiţi de uşurinţa cu care diverse publicaţii publică informaţii false şi zvonuri", a precizat echipa.

Via Motorsport, Autosport