Sauber consideră că poate depăşi Force India în clasament

Publicat miercuri, 16.10.2013 17:37 de Daniel Popescu

Sauber consideră că poate recupera deficitul de 17 puncte care o separă de Force India în lupta pentru locul şase în clasamentul constructorilor.

Sauber a înregistrat progrese semnificative după pauza de vară din Formula 1 şi a reuşit deja să surclaseze Scuderia Toro Rosso în lupta pentru locul şapte în clasamentul constructorilor.

Cu patru etape înainte de finalul sezonului, echipa elveţiană are însă ambiţii mai mari şi îşi propune să depăşească şi Force India pentru a termina pe locul şase, în condiţiile în care diferenţa este de numai 17 puncte.

"Cred că mai există loc de îmbunatăţiri şi, dacă lucrăm împreună şi nu comitem greşeli, dacă continuăm să rămânem la fel de concentraţi, atunci avem şanse bune să mai câştigăm un loc pe merit. De asemenea, este important să ne uităm în spate pentru că nu trebuie să greşeşti prea mult într-o cursă sau două pentru a te trezi din nou într-un loc în care nu vrei să fii", a declarat Monisha Kaltenborn, şefa echipei Sauber.

Pe lângă rezultatele pozitive înregistrate de Nico Hulkenberg, Sauber a progresat şi datorită lui Esteban Gutierrez, care a obţinut în Japonia primele sale puncte din cariera în Formula 1.

"Am văzut că a progresat în ultimele curse după ce a avut un start dificil de sezon. Dar după ultima cursă, având în vedere ritmul din calificări şi cursă, cred că este acolo unde trebuie. Durează un pic până explodează ceva, dar asta s-a întâmplat acum. Este foarte important pentru el, pentru că a fost criticat foarte mult. Evident, este important pentru noi, pentru că putem continua să lucrăm cu el", a adăugat ea.

Via SkySports