Robert Vişoiu a terminat pe trei şi şase cursele de debut din AutoGP

Publicat luni, 25.03.2013 15:54 de Daniel Popescu

Robert Vişoiu a ocupat locurile trei şi şase în cele două curse din cadrul primei etape a sezonului din competiţia AutoGP.

Pilotul român Robert Vişoiu a debutat la sfârşitul săptămânii trecute în competiţia AutoGP şi a obţinut rezultate decente pe circuitul de la Monza.

În prima cursă, piteşteanul în vârstă de numai 17 ani a plecat de pe locul cinci al grilei de start şi a terminat pe poziţia a patra, însă ulterior a fost promovat pe trei după penalizarea cu două secunde suferită de Vittorio Ghirelli pentru tăierea unei şicane.

"Am avut o problemă la start, deşi am plecat bine din grilă. Diferenţa s-a făcut la boxe. Am oprit monopostul prea în faţă, am pierdut timp şi cred că asta m-a costat o poziţie", a declarat el.

A doua cursă a etapei s-a desfăşurat pe o ploaie torenţială, însă românul a terminat pe locul şase, acelaşi de pe care a luat startul.  El a pierdut însă timp preţios în spatele lui Antonio Spavone după intrarea la boxe, astfel că nu a putut spera la o clasare mai bună.

"A fost un week-end neaşteptat de bun, cu puţine probleme, ţinând cont de faptul că am testat puţin cu noul monopost. În cursa a doua am avut o ezitare la start, pentru că nu am ajuns să cunosc monopostul suficient de bine. Singurul regret este că am pierdut atât de mult timp în spatele lui Spavone", a adăugat el la finalul celei de-a doua curse.

Următoarea etapă de AutoGP va avea loc în weeklendul 6-7 aprilie pe circuitul de la Marrakech din Maroc.

Via PMRacing

  • McLaren, luni, 25.03.2013 17:11

    Excelent Robert. Am vazut ambele curse. Tine-o tot asa.

  • dumbravaandrei, marţi, 26.03.2013 10:10

    Hai Robert... hai ca poti si mai bine...