Ricciardo speră să fie sprijinit de Vettel pentru a rămâne în lupta pentru titlu

Publicat vineri, 10.10.2014 13:32 de Daniel Popescu

Daniel Ricciardo speră să devină pilotul numărul unu al Red Bull Racing şi să fie ajutat direct de Sebastian Vettel în lupta pentru titlul mondial.

Red Bull Racing a refuzat în mai multe rânduri să-l favorizeze pe Daniel Ricciardo în lupta pentru titlul mondial, întrucât Sebastian Vettel pastra de asemenea şanse matematice la trofeu.

Totuşi, locul trei obţinut de german în Marele Premiu al Japoniei chiar în fata coechipierului său nu a fost suficient, întrucât acum este la 127 de puncte de liderul Lewis Hamilton cu numai 125 de puncte disponibile în ultimele patru curse. În acest context, Ricciardo speră să aibă parte de sprijinul lui Vettel pentru a putea rămâne în cursa pentru titlul mondial până în ultima etapă a sezonului.

"Trebuie să vorbesc cu Christian Horner (n.r - şeful Red Bull). Aşa cum s-a spus la începutul sezonului, vom concura egal până când unul dintre piloţi iese matematic din cursă. Iar acum Vettel a ieşit din luptă. Am mai spus că sper să nu fie nevoie să mă bazez pe ajutorul lui, nu pentru că sunt arogant, ci pentru că mi-ar plăcea să fiu în frunte fără să am nevoie de ajutor. Dar dacă am nevoie de ajutor, poate că asta este o posibilitate", a declarat australianul în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

În prezent, Ricciardo are de recuperat 73 de puncte în detrimentul liderului Lewis Hamilton, iar obiectivul lui Ricciardo este să reducă diferenţa la cel mult 50 de puncte înainte de ultima cursă de la Abu Dhabi. El susţine însă ca cele 18 puncte pierdute în cursa de debut din Australia după excluderea din motive tehnice nu va fi decisivă în verdictul final asupra luptei pentru titlu.

"Dacă aş pierde titlul pentru 18 puncte, sigur că aş fi dezamăgit. Dar trebuie să fim realişti, suntem încă destul de departe. Sigur că încerc să reduc diferenţa cât mai mult şi nu ar fi deloc rău să merg la Abu Dhabi cu 50 de puncte mai puţin şi cu o şansă matematică la titlu", a adăugat el.

Via Formula1

  • lcr, vineri, 10.10.2014 15:10

    Ricciardo este mult prea optimist si nu realizeaza ca sansele sale la titlu sunt aproape nule.Daca duminica abandoneaza si Hamilton castiga se va mari diferenta la 98 de puncte cu doar 100 disponibile si se poate spune ca va iesi si Ricciardo matematic din cursa pentru titlu si sunt curios daca va mai spune atunci ca Vettel trebuie sa-l ajute