Renault: "Meritele de a fi campioni mondiali în F1 nu ne sunt recunoscute"

Publicat joi, 07.03.2013 16:17 de Daniel Popescu

Renault este "frustrată" că meritele pentru furnizarea motoarelor în Formula 1 nu le sunt recunoscute, chiar dacă clienţii de la Red Bull au câştigat trei titluri mondiale.

Renault este furnizorul de motoare al triplei campioane mondiale Red Bull Racing, însă succesul de care se bucură echipa britanică este foarte rar împărţit împreună cu constructorul francez.

Situaţia este generata parţial de scăderea importanţei motoarelor în contextul îngheţării dezvoltării acestora în ultimii ani, însă COO-ul Carlos Tavares a admis că parţial este şi o problemă de marketing.

"Suntem frustraţi de lipsa de recunoaştere pe care o obţinem după luptele cu Ferrari sau Mercedes. Dar o parte o problemei aparţine echipei globale de marketing. Este clar că trebuie să creem mai mult 'zgomot' în jurul nostru. Suntem campioni mondiali. Din acest motiv suntem capabili să vindem motoarele noastre, dar nu obţinem multă recunoaştere în afară de asta", a declarat el.

Totuşi, el anticipează că lucrurile se vor îmbunătăţi anul viitor, ca urmare a introducerii motoarelor V6 de 1.6 litri, astfel că războiul dintre productorii de unităţi va rerveni în actualitate cel puţin în primul an al noului regulament.

"Schimbarea regulilor va însemna că Formula 1 va deveni mai mult un campionat al motoarelor comparativ cu ultimii ani. Asta va fi cheia revenirii noastre", a adăugat el.

O altă problemă este că Red Bull Racing este sponsorizată din acest an de Infiniţi, brandul de lux al celor de la Nissan, care face parte din alianţa Renault-Nissan.

Via Autocar

  • seby9626, joi, 07.03.2013 16:37

    Daca Red Bull ar utiliza motoare Cosworth,atunci de abia si-ar da seama cat de bune sunt motoarele Renault.

  • dany, joi, 07.03.2013 17:30

    1. red bull cumpara cu bani motoarele renault si de aceea e normal sa nu fie interesati in a impartii succesul (nu e un parteneriat autentic cum era de ex williams-renault 2. daca utilizau in ultimii trei ani motoare mercedes sau ferrari probabil dominau si mai autoritar

  • Cyrus, joi, 07.03.2013 17:47

    Pai nu cred ca au iesit prea mult in evidenta. Sunt multi care spun ca motoarele lor nu sunt cele mai performante, in plus au fost prea multe probleme cu acel alternator buclucas, care nu le face publicitate pozitiva

  • no-name, joi, 07.03.2013 18:05

    @Cyrus Acum nu trebuie sa mai zic nimic, ai spus tu foarte bine.

  • mirel_f1, joi, 07.03.2013 18:53

    Cam asa se intimpla cind nu ai propria echipa un singur brand ex Ferrari,Mercedes

  • marian0904, sâmbătă, 09.03.2013 00:56

    Seful Renault are dreptate! Brandul sau nu castiga prea mult ca imagine din faptul ca motorizeaza campioana mondiala la F1. Problema este ca Renault vinde masini de strada mai putin musculoase si care au o mica legatura cu F1. Totusi, cred ca sefilor de la Ferrari si Mercedes nu le cade prea bine ca pe casca lui Vettel scrie Renault.

  • jan, duminică, 10.03.2013 09:26

    Parerea mea motorul conteaza mai putin ca restul. Ferrari au motoare excelente dar aerodinamica nu.

  • Leontin, miercuri, 22.05.2013 13:14

    Pentru dany, Mai baiete, daca stii ce e o pompa bosch sau un culbutor sau punctul mort al unui piston, atunci poti vorbi de superioritatea moatarelor mercedes sau ferarri. Pana una, alta, incearca sa te abtii si pune mana pe carte. Succes la invatatura!!!!!!