Renault confirmă negocierile cu Toro Rosso pentru 2014

Publicat marţi, 26.03.2013 13:14 de Daniel Popescu

Renault a confirmat că negociază cu Toro Rosso un contract pentru furnizarea motoarelor care ar urma să intre în vigoare în 2014.

Toro Rosso a anunţat recent că intenţionează să renunţe la motoarele Ferrari în favoarea celor oferite de Renault începând din sezonul 2014. Schimbarea are sens în condiţiile în care Red Bull Racing, echipa-mamă a celor de la Toro Rosso, este principalul client al constructorului francez.

Singura problemă este că, în cazul semnării unui contract, Renault ar urma să furnizeze motoare pentru cinci dintre cele 11 echipe din Formula 1, iar francezii afirmă că nu ar putea oferi servicii de calitate pentru toate aceste team-uri.

"Nu cred că patru este numărul ideal de clienţi. Dacă este necesar, putem oferi motoare pentru cinci echipe în 2014. Negociem cu echipele şi cu Toro Rosso şi suntem pregătiţi pentru cinci echipe. Dar pentru noi ar fi mai bine să avem doar trei echipe, pentru că ne-ar fi mai uşor să le sprijinim pe toate", a declarat Jean-Michel Jalinier, unul dintre oficialii Renault, pentru publicaţia SpeedWeek.

În prezent, Renault furnizează motoare pentru Red Bull Racing, Lotus, Williams şi Caterham, iar francezii admit că sosirea unui nou constructor în Formula 1 ar reduce din presiunea actuală.

"Trei constructori nu sunt suficienţi pentru a furniza motoare pentru toate echipele. Să avem cinci clienţi nu este prioritatea mea", a adăugat el.

Presa internaţională susţine că Honda va reveni în Formula 1 în sezonul 2015 ca furnizor de motoare pentru McLaren, care în prezent utilizează unităţi Mercedes.

Via Motorsport