Renault anticipează prelungirea contractelor cu Lotus şi Caterham pentru motoare

Publicat luni, 17.06.2013 11:16 de Daniel Popescu

Renault a dezvăluit că este foarte probabil să prelungească acordurile cu Lotus şi Caterham pentru furnizarea motoarelor şi pentru sezonul 2014.

Renault are toate şansele să furnizeze motoare pentru patru echipe şi în sezonul 2014, când vor fi introduse noile unităţi turbo V6 de 1.6 litri.

Constructorul francez are deja acorduri pe termen lung cu Red Bull Racing şi Toro Rosso, iar Jean-Michel Jalinier, directorul Renault Sport F1, a dezvăluit că negocierile cu actualii partneri Lotus şi Caterham decurg de asemenea în direcţia dorită.

"Este foarte probabil să avem patru echipe. Discuţiile cu Lotus şi Caterham au progresat. Lucrurile sunt aproape gata, aşa că există o probabilitate foarte mare să avem patru echipe în 2014", a declarat el pentru agenţia de presă Reuters.

Noua înţelegere cu Caterham a fost confirmată verbal şi de echipa britanică, în timp ce Lotus a analizat recent inclusiv opţiunile de a utiliza motoare Mercedes sau Ferrari, întrucât acestea sunt mai ieftine decât unităţile franceze.

Renault va prezenta noul motor de Formula 1 pentru sezonul 2014 la Paris Air Show, care va avea loc vineri în localitatea Le Bourget din apropierea Parisului. Se anticipează că anunţurile oficiale cu privire la colaborările cu Lotus şi Caterham vor fi făcute la scurt timp după prezentarea oficială.

Via Reuters