Red Bull refuză să-i acorde statut de pilotul numărul unu lui Ricciardo

Publicat marţi, 23.09.2014 11:33 de Daniel Popescu

Red Bull Racing va continua politica de a-şi trata în mod egal piloţii, chiar dacă Daniel Ricciardo s-a apropiat la numai 60 de puncte de liderul Lewis Hamilton.

Abandonul suferit de Nico Rosberg în Marele Premiu al statului Singapore i-a permis lui Daniel Ricciardo să se apropie la numai 60 de puncte de prima poziţie a clasamentului general.

În condiţiile în care Sebastian Vettel este la 117 puncte în spatele lui Lewis Hamilton, iar în ultima cursă câştigătorul va obţine 50 de puncte, presa internaţională a speculat că este momentul potrivit ca Ricciardo să beneficieze de sprijinul coechipierului său în lupta pentru titlul mondial. În schimb, Red Bull Racing insistă că acest lucru nu se va întâmpla atât timp cât Vettel va avea în continuare şanse matematice la trofeu.

"Mercedes are un avantaj enorm în acest moment. Vom aborda fiecare cursă la timpul ei. Amândoi au încă şanse la titlu şi i-au luat puncte lui Rosberg. Ricciardo a pierdut trei puncte în favoarea lui Vettel (n.r - în Singapore), dar va face asta diferenţa? În acest moment este imposibil de spus, dar nu are sens să interferăm prin ordine de echipă. Ricciardo este confortabil şi înţelege pe deplin asta", a declarat şeful Christian Horner.

Pe de altă parte, Horner speră ca Red Bull Racing să fie capabilă să profite de eventualele probleme de fiabilitate pe care Mercedes le poate întâmpina şi în ultimele cinci curse ale acestui sezon.

"Dacă Ricciardo avea o şansă realistă să câştige, iar Vettel nu mai avea şanse matematice, atunci am face ce este mai bun pentru echipă. Ca urmare a fiabilităţii lor şocante, sperăm să ne menţinem în lupta pentru titlu", a mai precizat el.

Ricciardo este singurul pilot care nu concurează pentru Mercedes şi care a obţinut victorii în acest sezon, în cursele din Canada, Ungaria şi Belgia.

Via BBC Sport

  • eu, marţi, 23.09.2014 12:46

    prea multe greseli in articol

  • Radu, marţi, 23.09.2014 14:39

    "Abandonul suferit de DANIEL RICCIARDO în Marele Premiu al statului Singapore i-a permis lui Daniel Ricciardo să se apropie la numai 60 de puncte de prima poziţie a clasamentului general." - serios, este prima fraza din articol. Voi nu cititi macar o data ce-ati scris inainte de a da publish?!

  • dany, marţi, 23.09.2014 15:35

    :))))))))))