Red Bull consideră că testul cu pneuri realizat de Ferrari este regulamentar

Publicat marţi, 04.06.2013 11:05 de Daniel Popescu

Red Bull Racing a luat apărarea Scuderiei Ferrari în cazul testului efectuat cu Pirelli cu un monopost din 2011 şi consideră că Mercedes este singura echipă care a încălcat regulamentul.

Red Bull Racing şi Ferrari s-au contrat de mai multe ori în ultimii ani în condiţiile în care cele două echipe sunt rivale în lupta pentru titlul mondial, însă echipa austriacă şi-a manifestat în mod public sprijinul pentru Scuderia în contextul testului efectuat cu pneuri Pirelli.

La finalul săptămânii trecute au apărut speculaţii că şi

testul realizat de Ferrari cu pneuri Pirelli încalcă regulamentul sportiv chiar dacă echipa a utilizat un monopost din sezonul 2011, însă Christian Horner, şeful Red Bull, insistă că Mercedes este singura echipă care a greşit.

"Poziţia celor de la Ferrari este diferită, pentru că nu a fost vorba despre monopostul din 2013, chiar dacă au folosit un pilot oficial (n.r - pilotul de rezervă Pedro de la Rosa). Cele două situaţii nici măcar nu sunt comparabile. Mă aştept ca această problemă să fie analizată rapid şi corect", a declarat el pentru publicaţia italiană Autosprint.

Horner s-a referit şi la faptul că Mercedes şi Pirelli au insistat asupra faptului că testul nu a fost unul secret,chiar dacă niciuna dintre cele două părţi nu a transmis niciun comunicat de presă pe marginea acestui subiect.

"Ai o astfel de abordare (n.r - secretă) când nu vrei ca cineva să ştie ceva, altfel ar fi putut să facă un anunţ public, aşa cum fac cu toate celelalte activităţi ale lor", a adăugat el.

Nu în ultimul rând, Horner susţine că şi Pirelli are o vină în cazul testului efectuat de Mercedes, în ciuda faptului că iniţial Red Bull Racing a aruncat vina exclusiv pe Mercedes. "Toată lumea din F1 trebuie să respecte regulile, piloţii, echipele şi furnizorii. Regulile li se aplică şi lor", a mai precizat el.

Via Autosprint

  • ccmax, marţi, 04.06.2013 11:40

    Declaratie de fairplay care este de apreciat. Una este sa utilizezi monopostul 2013 si pilotii principali si alta este sa folosesti monopostul 2011 si pilotul de rezerva.

  • pablo256r, marţi, 04.06.2013 11:55

    Cum se unesc oamenii atunci cand au un tel comun ... Mai este si fairplay in F1. Chiar daca din pacate foarte rar.

  • LORAND, marţi, 04.06.2013 13:44

    uite ca gasesc si un pic de demnitate.