Red Bull confirmă că a discutat despre Alonso cu managerul său

Publicat luni, 05.08.2013 10:09 de Daniel Popescu

Christian Horner a confirmat că a discutat despre situaţia contractuală a lui Fernando Alonso în cadrul unei întâlniri cu managerul său la Hungaroring.

Presa internaţională speculează că Red Bull Racing analizează posibilitatea de a-l înlocui pe Mark Webber cu Fernando Alonso pentru sezonul 2014, ipoteză care a apărut după ce şeful Christian Horner a fost văzut discutând în paddock-ul circuitului de la Hungaroring cu Luis Garcia Abad, managerul spaniolului.

Iniţial ambele părţi au refuzat să comenteze natura discuţiilor, iar una dintre presupuneri a fost că cei doi au vorbit în realitate despre situaţia lui Carlos Sainz Jr, pilot care face parte din programul Red Bull Junior şi care este manageriat tot de Abad. Horner a negat însă această ultimă ipoteză, confirmând practic că discuţia a fost despre Alonso.

"Nu are niciun sens. De ce aş vorbi cu el despre Sainz Jr, care este inclus de mult timp în programul Red Bull Junior?", a declarat britanicul pentru publicaţia Bild.

În plus, situaţia din cadrul Scuderiei Ferrari pare să fie tensionată după ce Luca di Montezemolo i-a solicitat lui Alonso să nu mai critice în public performanţele modeste ale monopostului. În urma numeroaselor speculaţii lansate după această intervenţie, Montezemolo a încercat să clarifice situaţia într-un interviu acordat publicaţiei italiene Corriere della Sera.

"Fernando a dat multe în ultimii ani, iar dezamăgirea sa, venită în special după Silverstone, este de înţeles. Dar nu mi-a plăcut o anumită atitudine, unele cuvinte. Şi i-am amintit că Ferrari este mai presus de toate, că prioritatea este echipa. Pe mine mă interesează Ferrari. Am avut mulţi piloţi, unii buni, alţii grozavi, dar piloţii vin şi pleacă, pe când Ferrari rămâne", a precizat el.

Via Motorsport, GPUpdate

  • Fan F1, luni, 05.08.2013 10:38

    Mda, pilotii vin si pleaca, dar Ferrari ramane fara nici un rezultat (mai ales in alea care conteaza adica victorii si titluri). Este timpul ca Di Monte sa se pensione prostia si tampeniile pe care le spune constant nu isi mai au rostul. Un singur lucru conteaza si ala este: rezultatele. Di Monte si retardatul de Domenicali sunt experti in a vorbi degeaba, a nu spune nimic interesant si mai ales in a esua in orice planuiesc. Iar ultimii ani cred ca sunt dovada a cat de incapabili sunt ambii.

  • jumbo1974ro, luni, 05.08.2013 11:04

    FanF1, ai dreptate. Bani cheltuiti in prostie, racolari de oameni de renume, etc. si toti ceilalti sunt de vina doar Ferrari nu pentru lipsa de rezultatele campionatelor.

  • fgfg, luni, 05.08.2013 11:07

    ca sa castigi acum in formula 1 iti trebuie mai mult de un nume si de o istorie.acum ce,daca esti ferrari ti se cuvin lucruri doar pt ca le vb?fii mai bun ca redbul,demonstreaza pe pista si dupa vino si spune ca esti ferrari.

  • ferr, luni, 05.08.2013 11:23

    Nu cred ca in viata asta Alonso poate fi coechipier cu pilotul care i-a furat 2 titluri in ultima etapa. Mai ales cand Alonso isi va aminti si cum germanul a mai fost favorizat. Sau anul trecut in Brazilia cand a depasit sub steag galben... Deci Horner da declaratii ca sa-l bage presa in seama. Sau poate ca Horner stie ca Ferrari dupa vacanta va reveni la o forma care-i poate aduce cateva victorii, iar Red Bull se va vedea depasita de Ferrari si Mercedes. Iar in final, Alonso nu cred ca se va duce la Red Bull tinand cont de declaratiile lui Horner care vorbeste peste tot despre asta. Daca Alonso va ajunge la Red Bull, inseamna ca Vettel nu va mai fi acolo. Iar daca Vettel ajunge la Ferrari, inseamna ca Alonso nu va mai fi acolo. Zvonuri, zvonuri si iar zvonuri. Baietii de la Red Bull devin tabloid englez care se ocupa de "senzationale", despartiri, scandale s.a. Un fel de "Cancan" romanesc.

  • ferr, luni, 05.08.2013 11:25

    *scandaluri

  • Soxy, luni, 05.08.2013 11:41

    Daca este adevarat ... si se vor intelege, atunci va fi rocada Alonso + Massa(sau Ricciardo) merg la RBR Vettel + Kimi (maybe) la Ferrari (ar justifica zvonul cum si Ferrari I-a facut oferta lui Kimi) Alonos + Vettel este mai improbabil decat rocada deja sunt prea multe zvonuri ... devin obositoare barfele ...

  • andrey_1293, luni, 05.08.2013 14:14

    @Soxy - si eu vad la fel situatia, mai degraba un schimb: Alonso la Red Bull si Vettel la Ferrari. Cei 2 sa fie coechipieri mi se pare prea fortat. Alonso a avut experienta unui coechipier care ii punea probleme pe pista, era defavorizat in garaj asa ca nu vad de ce ar face Alonso prostia asta iar. Vettel dupa parerea mea, oriunde s-ar duce, ar fi locul 1 in echipa asa ca un cuplu Alonso-Vettel este foarte greu de realizat.

  • pablo256r, luni, 05.08.2013 14:16

    Dupa cursa de la Hungaroring Alonso a declarat foarte zambitor ca urmeaza "luna zvonurilor". Iata ca a avut dreptate. Sa fie totul ochestrat dinainte ? Posibil si asta dar greu de crezut sa te ajute Horner si implicit RBR in fata propriei echipe.

  • bbrunes, luni, 05.08.2013 14:38

    Pilotii vin si pleaca, echipa ramane...dar ramane tocmai datorita pilotilor. Ar trebui si el sa aiba grija la declaratii, caci daca s-a simtit deranjat, Alo poate sa traiasca acelasi lucru pe propria piele si nu stiu daca si-ar permite sa il piarda...