Red Bull aşteaptă îmbunătăţiri la motorul Renault în cel mult trei luni

Publicat luni, 13.07.2015 16:06 de Daniel Popescu

Red Bull Racing consideră că Renault ar trebui să aducă îmbunătăţiri la motor în cel mult trei luni, pe baza rezultatelor preliminare ale noului proiect pe care îl desfăşoară constructorul francez.

Renault a iniţiat recent un proiect care vizează dezvoltarea radicală a motorului utilizat în acest sezon, cu scopul de a remedia numeroasele probleme de pe parcursul ultimului an şi jumătate.

Oficialii Red Bull Racing admit că răbdarea de a obţine un motor competitiv are o limită şi consideră că în următoarele trei luni ar trebui să apară şi primele îmbunătăţiri reale ale performanţelor.

"Sigur că ne pun răbdarea la încercare. Vrem să avem performanţe ieri şi din păcate dezvoltarea motorului durează mult mai mult decât cea a şasiului. Având în vedere unde este conceptul acum, probabil că va mai dura încă două luni. Două sau trei luni. Trebuie să se întâmple în acest an, dar vrem ca asta să ne ajute şi pentru sezonul următor", a declarat şeful Christian Horner.

Britanicul a oferit şi câteva informaţii din interior şi afirmă că progresele înregistrate de Renault pe bancul de probe sunt destul de convingătoare. Dilema inginerilor francezilor este însă modul în care vor implementa îmbunatăţirile pentru a profita de cele 12 "jetoane" pe care le mai au la dispoziţie pentru îmbunătăţirea motoarelor.

"Din câte ştiu, cred că fac progrese bune pe bancul de probe. Au de luat câteva decizii strategice în privinţa direcţiei pe care vor să o ia în privinţa dezvoltării pentru restul sezonului. Asta va avea un impact major asupra anului viitor", a adăugat el.

Via SkySports