Raikkonen sugerează că înţelege mai bine comportamentul monopostului Ferrari

Publicat vineri, 28.03.2014 16:59 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen a lăsat să se înţeleagă că se împacă semnificativ mai bine cu monopostul Ferrari utilizat la Sepang, după numeroasele probleme înregistrate în Australia.

Kimi Raikkonen a avut probleme de adaptare la monopostul Ferrari F14 T pe parcursul Marelui Premiu al Australiei, lucru care a generat inclusiv un accident în calificări şi o serie de derapaje şi ieşiri în decor în cursa de duminică.

Munca depusă de inginerii Scuderiei pe parcursul ultimelor două săptămâni pare însă că a dat roade, potrivit sugestiilor făcute de fostul campion mondial la finalul antrenamentelor de vineri.

"A fost cu siguranţă o zi pozitivă şi m-am simţit mai bine decât în ziua de vineri de la Melbourne. M-am simţit mai confortabil în F14 T.  Totuşi, chiar dacă nu am avut niciun fel de probleme, ştim că mai este mult până departe şi mai avem multe de făcut", a declarat el într-un comunicat de presă al Scuderiei Ferrari.

În schimb, coechipierul său Fernando Alonso preferă să fie precaut şi evită să facă orice fel de predicţii cu privire la potenţialul monopostului în perspectiva calificărilor şi cursei de duminică.

"Continuăm să învăţăm, ceea ce nu este neobişnuit pentru startul campionatului, iar pentru a afla cât suntem de competitivi trebuie să aşteptăm până sâmbătă şi duminică. De obicei, vinerea este o zi plină de confuzii, pentru că toată lumea are propriul program. Totul a decurs bine, fără probleme de fiabilitate, şi am reuşit să parcurgem un număr suficient de mare de tururi", a declarat el.

Via Ferrari

  • bernie, vineri, 28.03.2014 19:51

    La sfarsitul sezonului toti alonsistii vor trai deceptia vietii lor.Atunci vor realiza adevarata valoare si adevaratul caracter al celui mai mare pilot din F1.Asta dupa mintea lor.Si la fel se va intampla si cu vettelistii cand vor vedea ca marele campion se va chinui in pluton.Desi imi voi atrage oprobiul public le transmit celor in cauza ca vom discuta la sfarsitul sezonului toate aceste aspecte.

  • flo, vineri, 28.03.2014 19:58

    Sa nu ne grabim,totusi Alonso este un pilot de f mare valoare,probabil ca va fi o lupta echilibrata in cadrul echipei

  • pif666, vineri, 28.03.2014 20:10

    alonso si- ademonstrat valoarea ani precedenti cand a facut minuni cu un monopost mediocru. sa luptat cu vetel atat cat a.putut si cat ia permis masina. nu uitati ca vetel a avut parte de un avion,pe cand alonso de o caruta. si totusi a dus caruta pe locul 2. din punctul meu de vedere ierahia pilotilor este alonso,hamilton,raikkonen, si apoi restul. vettel este un pilot de pluton. fara avion locul lui este la mijlocul clasamentului. are o singura calitate: cand pleaca primul,termina si primul fara greseala. cand pleaca din mijlocul grilei,clacheaza si se pierde. raikkonen un profesionist. alonso genial. hamilton un pur sange. fara indoiala anul acesta lupta se da intre cei 2 colosi. hamilton si alonso. sper ca sa castige spectacolul. ca de aia mi-am facut contract si la dolce. sa vad spectacol. si cat mai curand pe motanul felix la racoare. asta da spectacol pentru romania. live pe antenele lui. va imaginati fatau lu badea si gadea?

  • bro, vineri, 28.03.2014 20:43

    mami mami, iar m-a batut nenea Rakkiunen

  • usor cu pianu', vineri, 28.03.2014 21:48

    L-a batut rau pe Alonso :))) Alo 12 pct, Rai 6 pct. Duminica vedem cine pe cine bate.

  • alonso, vineri, 28.03.2014 21:59

    @bro la toamna o sa ta fac sa ti inghiti limba aia spurcata.Stii cum nu i asa???

  • torpedo, vineri, 28.03.2014 23:13

    explicabil,Raikko a folosit motorul Ferrari-eco alimentat,cu etanol!

  • Mama Omida@Ciresica, sâmbătă, 29.03.2014 00:12

    broasca cu glas de sarpe a intors cartea fugarului cu masina rosie(dar nu cel cu damigeana de visinata ci celalalt sprancenat care culege capsuni)si pe carte e un semn tainic....si apare la 12 noaptea si cel blond cu fata de vitel care i-a infipt in spate sprancenatului 4 pumnale,in 4 ierni,in jurul unei rani facute de un fugar care are dintii din fata despartiti,si care va castiga duminica,si e unul care-mi tulbura viziunile si care zice-ntruna "ui bulding an impaiar"si lu care o sa-i inghit ficateii la 12noaptea....