Presă: Mercedes a încălcat inclusiv un "gentlemen's agreement" când a testat cu Pirelli

Publicat joi, 13.06.2013 11:27 de Daniel Popescu

Mercedes a încălcat un "gentlemen's agreement" între echipe şi FIA atunci când a decis să testeze pneurile Pirelli la Barcelona, potrivit presei germane.

Mercedes va fi judecată de Tribunalul Internaţional în 20 iunie pentru încălcarea regulamentului sportiv după ce a efectuat o sesiune de teste de trei zile cu pneuri Pirelli pe circuitul de la Barcelona în perioada 15-17 mai.

Publicaţia germană Bild susţine însă că echipa germană a încălcat nu numai regulamentul sportiv, ci şi un acord de tip "gentlemen's agreement" între echipe şi FIA.

Potrivit acestui acord, orice test solicitat de Pirelli pentru evaluarea pneurilor pentru sezonul 2014 trebuie aprobat de fiecare dintre cele 11 echipe, dar şi de către FIA.

Chiar dacă un astfel de "gentlemen's agreement" nu poate fi acceptat de Tribunalul Internaţional, întrucât nu este un acord scris, noua dezvăluire pune Mercedes într-o lumină şi mai proastă, mai ales că echipa a insistat că testul nu a fost unul secret. Şeful Ross Brawn şi-a asumat anterior responsabilitatea totală pentru acceptul de a testa pneuri împreună cu Pirelli.

Via F1Technical

  • pablo256r, joi, 13.06.2013 13:04

    Pai Mercedes AMG a incalcat orice pentru a face testul cu monopostul actual. Nu i-a interesat consecintele pentru ca erau disperati. Pur si simplu nu mai stiau ce sa faca cu monopostul. Cel mai rapid pe un tur dar printre cele mai slabe in regim de cursa. Se pare ca au gasit ceva daca ne raportam la rezultatle cursei din Canada. Acum urmeaza sa vedem pretul pe care vor fi nevoiti sa-l plateasca. Oare a meritat ?

  • vyctor7, joi, 13.06.2013 14:05

    Dar ca Redbull incalca regulamentul de 3-4 ani nu mai zice nimeni nimic sa ne mai lase dracului in pace cum incearca altii ceva gata echipa aceea triseaza .

  • Fan F1, joi, 13.06.2013 14:32

    Evident ca a meritat pentru ca cei de la Mercedes se vor prezenta la tribunal cu idea ca vroiau sa se retraga. Si au incercat sa faca acel teste pentru a vedea daca pot imbunatatii masina. Vor spune ceva in genul: am bagat bani in dezvoltare, dar nu am avut ocazia de a testa. Ne gandeam sa ne retragem, dar am vazut ocazia acestui test ca pe Maica Tereza... si fiind singura solutie... shit happens we took it.". In acest moment nu au nici o aparare, singura solutie este sa mizeze pe cartea retragerii din campionat, plus pentru ca suntem doar un sezon inainte de schimbarea motoarelor... este un subiect delicat. Practic eu zic ca nu o sa se intample nimic, nici o sa fie penalizati si nici altceva, pentru ca sunt sigur ca deja CEO Mercedes a facut macar cateva anunturi cum ca se vor retrage anul viitor daca nu vor putea testa sau o sa fie pedepsiti. S-a mai folosit aceeasi strategie si in alte cazuri, dar Mercedes nu au nimic de pierdut, fara testul ala erau pe nicaieri langa cei de la McLaren cred. Cu testul ala au deja o victorie si puncte bune.

  • yety jr., joi, 13.06.2013 22:13

    nu vreau ca echipa lui Brawn sa pateasca ceva,nu foloseste nimanui ,nici lui Alonso nici lui Vettel,deci se poate trece cu vederea,sau cel mult sa interzica participarea echipei Mercedes la urmatoarea sesiune de teste,si sunt chit

  • hasu, joi, 13.06.2013 23:32

    Sint de aceeasi parere,ca o amenda de 20- 30 de milioane ar potoli cazul si pe reclamantii care vor singe argintiu...