Pirelli vrea trei sesiuni de teste pentru pneuri până la sfârşitul anului

Publicat luni, 02.09.2013 10:49 de Daniel Popescu

Pirelli a dezvăluit că intenţionează să efectueze câte o sesiune de teste în septembrie, noiembrie şi decembrie, însă nu a precizat ce monoposturi va folosi în acest sens.

Pirelli nu a semnat încă acordul cu FIA pentru a furniza pneuri în Formula 1 în sezonul 2014, însă continuă pregătirile pentru anul viitor, mai ales că are nevoie de informaţii cât mai precise în contextul numeroaselor schimbări ale regulamentului tehnic.

Producătorul italian a anunţat prin vocea directorului de motorsport Paul Hembery intenţia de a efectuat nu mai puţin de trei sesiuni de evaluare în ultimele patru luni ale anului.

"Vom face teste pe circuit umed la Paul Ricard la sfârşitul lunii septembrie. Vrem să facem ceva la sfârşitul sezonului, să rămânem în Brazilia dacă putem (n.r - după ultima cursă din 24 noiembrie). Trebuie să găsim o cale să facem asta şi să mergem la Abu Dhabi sau în Bahrain în decembrie", a declarat britanicul.

Pirelli nu a dezvăluit încă dacă în cadrul testelor de la finalul acestui an va utiliza monopostul Toyota TF109 achiziţionat de la constructorul japonez sau dacă va alege un monopost din sezonul 2011 al uneia dintre actualele echipe.

De asemenea, echipele intenţionează să efectueze una sau două sesiuni de teste în februarie şi/sau martie într-o ţară din Orientul Mijlociu, pentru a profita de temperaturile ridicate, iar Pirelli ar prefera ca destinaţia aleasă să fie Bahrain, întrucât circuitul Sakhir găzduieşte şi una dintre primele curse ale sezonului.

"Nu ştim încă dacă testul va fi în Dubai, Abu Dhabi sau Bahrain. Dacă excludem comentariile politice şi ne gândim la ce este mai bine pentru noi, atunci Bahrain ar fi ideal, pentru că ne-ar permite să înţelegem cum vor fi monoposturile pe unul dintre cele mai extreme circuite pentru vreme", a adăugat el.

Pirelli face aceste planuri în ciuda faptului că Michelin şi-a anunţat intenţia de a furniza pneuri în Formula 1 în sezonul 2014.

Via ESPNF1