Pirelli intenţionează să rămână în Formula 1 şi după 2013

Publicat marţi, 07.08.2012 13:26 de Daniel Popescu

Pirelli susţine că este interesată să rămână în Formula 1 şi după expirarea actualului contract pentru furnizarea pneurilor în 2013, însă numai dacă regulamentul şi costurile rămân aceleaşi.

Monoposturile de Formula 1 ar putea fi echipate cu pneuri Pirelli şi în sezonul 2014, dacă producătorul italian îşi va prelungi contractul pentru furnizarea cauciucurilor.

Unul dintre motivele pentru care italienii îşi propun să rămână în Formula 1 este expansiunea curselor în ţări precum Rusia şi Statele Unite ale Americii, iar Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport, crede că o decizie finală trebuie luată până la sfârşitul acestui an.

"Avem nevoie de o decizie din partea FIA până în iunie anul viitor, dar este un termen foarte târziu şi cred că trebuie să avem o indicaţie până la sfârşitul anului. Dacă cei din sport vor să continuăm, iar condiţiile generale rămân competitive, atunci Formula 1 rămâne o propunere atractivă pentru Pirelli. Avem un beneficiu grozav într-un sport global şi Formula 1 este unică din acest punct de vedere, pentru că noi creştem în regiuni precum Asia şi în ţări precum Rusia şi SUA. Se pare că organizatorii depun eforturi considerabile pentru că ajunge în SUA şi toate aceste regiuni în care vrem să fim prezenţi cu afaceri se potrivesc planului nostru", a declarat el pentru publicaţia ESPNF1.

Cu toate acestea, Hembery a avertizat că regulamentul şi costurile trebuie să se păstreze în aceleaşi limite pentru ca Pirelli să rămână în Formula 1.

"Consiliul de conducere este foarte mulţumit în acest moment, dar sigur că lucrurile se pot schimba, regulamentul şi costurile se pot schimba, iar acestea sunt semnele de întrebare pe care trebuie să le luăm în considerare. Prin urmare, dacă cei din sport vor să continuăm, atunci vom vedea cum ajungem la o înţelegere şi dacă are sens să continuăm investiţia", a mai precizat el.

Via | ESPNF1