Pirelli: "Controversele despre pneuri vor dispărea în cursele europene"

Publicat marţi, 23.04.2013 13:28 de Daniel Popescu

Pirelli susţine că piloţii vor efectua mai puţine opriri la boxe în cursele europene şi anunţă doar modificări minore ale compoziţiilor.

Pirelli a fost aspru criticată de Red Bull Racing, Mercedes şi McLaren pentru pneurile care se degradează într-un ritm foarte alert şi care au generat câte trei opriri la boxe în cele mai multe curse din debutul sezonului.

Cu toate acestea, producătorul italian susţine că lucrurile vor reveni la normal odată cu începerea sezonului european în luna mai, atunci când sunt aşteptate în general doar două opriri la boxe.

"În prezent suntem la două-trei opriri pe cursă şi sunt foarte sigur că pentru foarte mulţi piloţi la Barcelona vor fi doar două opriri, iar la Monaco o singură oprire, cu excepţia cazului în care ajungem la concluzia că am fost prea agresivi şi credem că este mai bine cu două opriri. Vom reveni la normalitate", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Pirelli a programat pentru marţi o şedinţă importantă pentru a analiza situaţia după primele patru curse, însă Hembery a exclus posibilitatea unor schimbări majore în compoziţiile pneurilor. În schimb, vor fi introduse mici schimbări pentru ca pneurile să funcţioneze mai bine la temperaturile mai scăzute de pe Bătrânul Continent.

"Probabil vor fi doar mici schimbări, care se referă în primul rând la schimbarea temperaturilor de operare ale compoziţiilor. Vom încerca să nu schimbăm prea mult şi cu siguranţă nu vor atinge vreo extremă. Sunt schimbări minore pentru ca pneurile să funcţioneze atunci când întâlnim temperaturi mai scăzute", a adăugat el.

Via Autosport