Piloţii ar putea avea acelaşi număr pe monopost pe parcursul întregii cariere

Publicat vineri, 29.11.2013 11:25 de Daniel Popescu

FIA analizează posibilitatea ca piloţii din Formula 1 să primească un număr unic pe parcursul întregii cariere, iar acesta ar putea fi afişat proeminent pe monopost.

Echipele din Formula 1 sunt determinate să facă o schimbare radicală în privinţa modului în care piloţii primesc numere individuale pe parcursul unui sezon.

Ideea este ca Formula 1 să împrumute sistemul din motociclism şi să acorde fiecărui pilot un număr unic pe care să-l folosească pe tot parcursul carierei.

Motivaţiile din spatele unei asemenea strategii sunt multiple, dar au un puternic substrat de marketing, care ar ajuta echipele să obţină mai mulţi bani din contractele de sponsorizare.

Totuşi, echipele nu au decis încă modalitatea în care piloţii vor primi numere unice, dacă aceştia vor avea posibilitatea să-şi aleagă numerele sau dacă numărul ar trebui menţionat pe superlicenţa de pilot. În plus, acordarea efectivă a numerelor ar putea fi realizată în cadrul unui eveniment special de marketing.

NUMERE MAI MARI PE MONOPOSTURI

O altă propunere este ca numerele piloţilor să fie afişate proeminent pe monoposturi, pentru ca aceştia să fie identificaţi mai uşor de fanii din tribune şi de cei aflaţi în faţa televizoarelor.

Totuşi, echipele nu au ajuns încă la un acord în această privinţă, în primul rând din cauza faptului că un număr mai mare pe monopost ar reduce spaţiul destinat sponsorilor şi, implicit, veniturile echipelor.

PROCEDURA INTRODUCERII TROFEULUI ÎN REGULAMENT

Propunerile privind numerele piloţilor vor fi discutate de echipe în 9 decembrie în cadrul Strategy Group. În cazul în care schimbările vor fi aprobate, acestea vor trebui aprobate şi de Comisia F1, iar ulterior trebuie ratificate de Consiliul Mondial al FIA printr-un vot realizat prin fax.

În plus, FIA analizează şi posibilitatea de a acorda un trofeu pentru pilotul care obţine cele mai multe pole position-uri într-un sezon.

Via Autosport

  • iceman, vineri, 29.11.2013 11:40

    de unde le vin ideile astea?

  • no comment, vineri, 29.11.2013 12:55

    o idee buna, rossi 46 si mai nou senzatie marquez 93 ...ar fi super si in f1 pilotul sa isi aleaga nr. probabil o sa se pastreze nr 1, 2 si 3 ceea ce ar fi chiar si mai bine pt lupta la varf

  • McLaren, vineri, 29.11.2013 13:42

    din motogp

  • JugaruGabi, vineri, 29.11.2013 15:15

    O alta aberatie marca "modern F1".