Perez vrea să atragă atenţia unei echipe de top în 2014

Publicat vineri, 13.12.2013 14:30 de Daniel Popescu

Sergio Perez a dezvăluit că speră să atragă atenţia unei echipe de top prin performanţele sale din sezonul 2014 şi consideră că dublarea punctelor pentru ultima cursă a sezonului este favorabilă Formulei 1.

Sergio Perez a semnat un contract multi-anual cu Force India, însă mexicanul a lăsat să se înţeleagă că echipa lui Vijay Mallya reprezintă doar o etapă pasageră din cariera sa.

După ce nu a reuşit să impresioneze în combinezonul celor de la McLaren, Perez speră ca prin performanţele sale de anul viitor să convingă o echipă de top să-i acorde o nouă şansă.

"Sper să am un monopost puternic şi să confirm încă o dată echipelor de top că sunt potrivit pentru ele. Sper să pot face asta şi să am o nouă şansă cu o echipă de top într-un monopost capabil de victorii", a declarat el pentru postul american de televiziune CNN.

Pe de altă parte, mexicanul susţine că este în favoarea schimbării regulamentului prin care numărul de puncte alocat pentru ultima cursă a sezonului se dublează. El consideră că interesul pentru campionat va fi semnificativ mai mare în urma acestei schimbări.

"Sunt de acord, cred că lucrurile vor deveni foarte interesante. Poate merge în favoarea ta sau împotriva ta. Vom vedea cum vor decurge lucrurile în 2014, dar mă aştept să existe un entuziasm foarte mare pentru ultima cursă. Va fi bine să avem de două ori mai multe puncte şi va exista un interes sporit pentru finalul campionatului, atât în clasamentul constructorilor, cât şi în cel al piloţilor", a adăugat el.

Via Motorsport, SkySports

  • Soxy, vineri, 13.12.2013 15:11

    Daca il va bate la puncte pe Hulk o sa impresioneze ... dar e putin probabil punctele duble ... lui in convine ... nu va lupta pentru titlu, asa k oricate puncte va culege in ultima etapa lui o sa-i fie doar un plus ...

  • ferr1, vineri, 13.12.2013 18:27

    Perez o sa-i faca zile grele lui Hulkenberg. Si nu pentru ca mexicanul ar fi mare pilot, dar de multe ori devine incomod mai ales prin insistenta si prin depasirile facute din instinct, nu din rationament. E un pilot care nu se poate stapani, care nu-si cunoaste limitele si exagereaza de multe ori. Daca n-a fost in stare sa-l depaseasca pe Button in clasamentul general, mi-e greu sa cred ca va atrage atentia vreunei echipe importante. Cred ca are zilele numarate in F1. Probabil in 2015 isi va cauta alta activitate... vin altii mai tineri, mai buni sau cu mai multi bani.

  • mirel_f1, duminică, 15.12.2013 14:20

    slabe sanse trebe sa confirme la Force India