Mici modificări în regulamentul şi calendarul Formulei 1 pentru 2013

Publicat miercuri, 05.12.2012 17:03 de Daniel Popescu

FIA a confirmat miercuri o serie de modificări în regulamentul şi calendarul sezonului 2013 prin crearea unui loc pentru Marele Premiu al Turciei.

Consiliul Mondial al FIA a luat miercuri câteva decizii importante cu privire la regulamentul Formulei 1 pentru sezonul următor.

Una dintre acestea se referă la structura calendarului şi prevede mutarea Marelui Premiu al Germaniei în 7 iulie, în timp ce data de 21 iulie este rezervată pentru "un eveniment european"

. Deşi FIA nu a oferit informaţii suplimentare, această dată este păstrată pentru o posibilă revenire a Marelui Premiu al Turciei în calendar, lucru confirmat inclusiv de Bernie Ecclestone.

De asemenea, forul mondial a anunţat şi o serie de schimbări ale regulamentului sportiv. Astfel, în antrenamente, sistemul DRS va putea fi utilizat doar în locurile în care va putea fi activat şi în cursă, însă această regulă nu se va aplica şi în calificări.

Nu in ultimul rand, de anul viitor echipele vor putea să lucreze la monoposturi în afara programului obişnuit de numai două ori, iar lucrul la maşini va fi interzis opt ore în noaptea de joi spre vineri în loc de şase ore ca în prezent.

Alte schimbări prevăd creşterea greutăţii minime a monoposturilor la o valoare încă neprecizată, înăsprirea testelor pentru flexibilitatea aripilor faţă, dar şi eliminarea cazului de "forţă majoră" pentru piloţii care nu ajung la boxe la finalul calificărilor.

Via FIA

  • pablo256r, miercuri, 05.12.2012 22:47

    Da nu le mai dati la piloti masini deloc. Dati-le biciclete. Asa ar scadea si mai mult costurile. Nu ar mai avea nevoie nici de mecanici, nici de schimburi de pneuri si nici de combustibil. F1 ar deveni ECO ! Reglementarile FIA nu duc F1 in directia buna.