Mercedes vrea să termine cu regularitate pe podium în acest sezon

Publicat marţi, 16.04.2013 15:45 de Daniel Popescu

Mercedes îşi propune să obţină podiumuri cu regularitate cu ambii piloţi şi să rezolve problemele de fiabilitate suferite de Nico Rosberg.

Lewis Hamilton a obţinut două podiumuri consecutive pentru Mercedes în curselele din Malaysia şi China, însă în acelaşi timp coechipierul său Nico Rosberg a înregistrat deja două abandonuri la Melbourne şi Shanghai din motive tehnice.

Prin urmare, şeful Ross Brawn îşi propune ca Mercedes să continue progresele de până acum, dar în acelaşi timp mizează şi pe remedierea problemelor de fiabilitate.

"Performanţele de până acum au fost mulţumitoare şi poate chiar peste aşteptările pe care le aveam înaintea sezonului, dar mai avem de muncă. Ne concentrăm pe două lucruri: trebuie să îmbunătăţim fiabilitatea şi să creştem performanţa pentru a găsi cele circa două zecimi de secundă care ne despart de cei mai rapizi competitori", a declarat britanicul.

În acest sens, Brawn speră ca Mercedes să fie capabilă în cele din urmă să termine cu regularitate pe podiumul de premiere cu ambii piloţi.

"O clasare superioară în puncte cu ambele monoposturi este obiectivul nostru pentru acest weekend şi vrem ca Rosberg şi Hamilton să fie în măsură nu numai să câştige puncte, ci şi să fie regulat pe podium. Am gustat deja succesul în acest sezon şi uşorul sentiment de dezamăgire după locul trei din China (n.r - Hamilton a plecat din pole position) reprezintă motivaţia noastră", a adăugat el.

Via ESPNF1