Mercedes vrea să lupte pentru titlul mondial în 2014

Publicat miercuri, 16.01.2013 15:43 de Daniel Popescu

Dieter Zetsche, preşedintele Daimler, afirmă că Mercedes ar trebui să lupte pentru titlul mondial în 2014 datorită noului regulament tehnic.

Mercedes a revenit în Formula 1 în calitate de constructor în sezonul 2010, însă până în prezent şi-a trecut în cont o singură victorie, obţinută de Nico Rosberg în Marele Premiu al Chinei de anul trecut.

Echipa a restructurat departamentul tehnic după plecarea lui Norbert Haug, l-a recrutat pe Lewis Hamilton de la McLaren şi l-a numit pe Niki Lauda drept consultant, scopul fiind îndreptarea greşelilor din ultimii ani.

În acest context, Dieter Zetsche, preşedintele Daimler, compania-mamă a celor de la Mercedes, afirmă că germanii ar trebui să lupte pentru titlul mondial în 2014, mai ales că anul viitor regulamentul tehnic va suferi modificări radicale prin introducerea motoare V6 de 1.6 litri.

"Întrucât Formula 1 este foarte vizibilă, oamenii văd destul de repede dacă ai succes sau nu şi dacă rezultatele se ridică la înălţimea aşteptărilor. Pentru Mercedes, asteptările sunt să luptăm pentru victorie în fiecare cursă. Am făcut schimbări, inclusiv un nou pilot, un nou preşedintele şi alte lucruri care vor veni."

"Adevărata problemă este şasiul, dar lucram la asta. Probabil că următorul sezon nu ne va permite să evidenţiem toate efectele acestor schimbări, dar în 2014 vom avea o şansă bună la titlul mondial, în special cu noul regulament pentru motoare", a declarat el la Salonul Auto de la Detroit pentru publicaţia Autocar.

Via Motorsport

  • xxx, miercuri, 16.01.2013 16:10

    asta spun din 2010