Mercedes: "Setările motorului Renault ar putea fi cheia succesului pentru Red Bull şi Lotus"

Publicat luni, 14.10.2013 16:51 de Daniel Popescu

Mercedes considera că noile setări de motor folosite de Renault ar putea reprezinta cheia succesului înregistrat în ultimele curse de Red Bull Racing şi Lotus.

Presa internaţională a suspectat că revenirea la pneurile de ahnul trecut începând cu Marele Premiu al Germaniei a avut ca efect creşterea performanţelor pentru cei de la Red Bull Racing, care au obţinut cinci victorii consecutive şi şase victorii în ultimele şapte curse prin Sebastian Vettel.

Totuşi, creşterea performanţelor şi pentru cei de la Lotus, care au ocupat regulat poziţii pe podium începând din Singapore, a condus la ipoteza că progresele se datorează de fapt celor de la Renault, furnizorul de motoare al ambelor echipe. Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, consideră că Renault a identificat o serie de setări pentru motor care au avantajat Red Bull şi Lotus.

"Începând din Singapore, Red Bull a părut să facă un mare pas înainte, iar apoi Lotus a câştigat doua-patru zecimi în Coreea de Sud. Întrebarea este, poate, ce fac ei în privinţa setărilor de motor? Se întâmplă ceva acolo, cu strategia pentru evacuare? În termeni de dezvoltare, pare că suntem în urmă în ultimele curse. Are legătură cu faptul că nu înţelegem ceva în termeni de setări mecanice? Sau Red Bull şi Lotus au făcut ceva în legătură cu strategia pentru motoare?", se întreabă austriacul.

Mercedes are ca obiectiv obţinerea locului doi în clasamentul constructorilor şi trebuie să recupereze 10 puncte în faţa celor de la Ferrari, însă echipa nu a decis dacă va oferi mai multe resurse pentru monopost în detrimentul proiectului pentru 2014.

"Trebuie să ne uităm la trei lucruri. În primul rând, am ratat ceva? Şi dacă da, ce? În al doilea rând, trebuie să echilibrăm resursele pentru 2013 şi 2014. În al treilea rând, trebuie să terminăm pe locul doi în campionat. Acesta este obiectivul", a adăugat el. 

  • neamu, luni, 14.10.2013 18:31

    Ca sa vezi .... nu era vb de revenirea la pneurile de acum un an ci de motor. Adica RBR oricum bateau pe Ferrari ....

  • Pneu, luni, 14.10.2013 19:09

    pneurile de anul acesta sunt de rahat iar schimbarea cu cele de anul trecut a fost o salvare pentru pireli f1 este un concurs monopolizat

  • sigur cada, marţi, 15.10.2013 00:31

    Oricum au trisat, in esenta acea mapare a fost interzisa iar daca FIA era corecta ar fi penalizat echipa energizantelor care a furat revenind la formatul din 2011. In litera regulamentului se pot incadra, speculand lipsuri insa SPIRITUL....acolo nu se mai incadreaza. Adica furam in asa fel incat sa nu ne prindeti voi. Aproape damboviteana treaba :), bravo redbools

  • Dedu, marţi, 15.10.2013 07:40

    Mercedes o sa termine pe locul 4. Nu numai ca nu vor depasi Ferari, dar vor fi depasiti de Lotus. Hamilton nu a adus nimic in plus fata de Schumacher. Este un pilot care uita piciorul pe acceleratie, nu gandeste deloc. Halal Mercedes. Aveam pretentii mari de la ei.

  • Sato, marţi, 15.10.2013 09:53

    Schmacher s-a facut de ras si i-a umplut de penibil pe cei de la Mercedes. I-au dat un picior in fund ca nu se mai putea, doar abandonuri si acrosaje stupide a la Grosjean.

  • haa, marţi, 15.10.2013 09:57

    Abia astept sa vina anul viitor si sa se termine o data cu maparile si evacuarile redbul. O teava simpla in spatele masinii. Li se ia jucaria celor de la echipa energizantelor si implicit championului multiplicat.

  • ferr1, marţi, 15.10.2013 13:46

    @Dedu "e un pilot care uita piciorul pe acceleratie", "nu gandeste deloc". Si ce vrei sa faca? Ti se pare ca e taximetrist care trebuie sa aiba grija de benzina sau pneuri? Ti se pare ca F1 e un fel de sah? Are Hamilton fata de sahist? :D Omul trebuie sa piloteze, adica sa conduca la maxim acel monopost. Cat poate el de bine. Asta stie sa faca cel mai bine, pentru asta e in F1. Uita-te la cursele de anduranta daca vrei sa vezi piloti care iau piciorul de pe acceleratie. Eu vreau sa vad piloti care conduc dincolo de limite timp de 50-60 de tururi. Pe ce loc e Hamilton si pe ce locuri termina Schumacher? Asta a adus in plus.

  • ciprian, miercuri, 16.10.2013 21:04

    bravo ferr1....baiatu se uita la cartoon network nu la formula 1...nu vede progresul facut de mercedes prin venirea lui hamilton..trebuie sa fii chiar prost gramada sa nu iti dai seama ..uitate la punctele mercedes fata de anii anteriori si la victorii..sau ce vroia sa vina la mercedes si sa bata masina ilegala a lui vettel? ...nimeni nu poate atata timp cat cineva acolo sus il vrea campion pe vettel hai sa nu ne imbatam cu apa rece si sa fim chibiti ..degeaba..vettel un pilot mediocru pus intro masina incredibila care omoara competitia..dar na trebuie sa fie si treaba asta cineva trebuie sa o faca..tot respectul pt el...vai vai e plina lumea de chibitzi..