Mercedes se teme de potenţialul lui Vettel

Publicat marţi, 25.03.2014 15:52 de Daniel Popescu

Mercedes a admis că este îngrijorată de performanţele pe care le poate obţine Sebastian Vettel în Malaysia dacă va avea parte de un monopost Red Bull fiabil.

Red Bull Racing a reprezentat una dintre surprizele Marelui Premiu al Australiei, în contextul în care Daniel Ricciardo a obţinut locul doi după trei sesiuni de teste presărate cu numeroase probleme tehnice.

Coechipierul său Sebastian Vettel a abandonat din cauza unor defecţiuni la motor, însă tocmai acest element îi îngrijorează pe rivalii de la Mercedes, care se tem de performanţele pe care le poate obţine germanul în următoarea cursă de la Sepang dacă va avea la dispoziţie un monopost fiabil.

"Trebuie să fim foarte atenţi, având în vedere una au fost cei de la Red Bull cu două săptămâni în urmă. Nu l-am văzut pe Vettel concurând cu un monopost fiabil şi rapid şi ne aşteptam să fie chiar mai rapid (n.r - decât Ricciardo) pe baza experienţei sale. Trebuie să continuăm să forţăm", a declarat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

În acest context, Wolff consideră că Mercedes trebuie să se concentreze pe dezvoltarea monopostului, chiar dacă abandonul înregistrat de Lewis Hamilton în Australia sugerează că există probleme şi în privinţa fiabilităţii.

"Trebuie să continuăm să lucrăm la fiabilitate, dar în acelaşi timp trebuie să îmbunătăţim performanţa. Trebuie să adăugăm monopostului forţa de apăsare aerodinamică. Trebuie să facem în aşa fel încât toate sistemele să funcţioneze unele cu altele. Trebuie să îmbunătăţim răcirea şi întregul pachet al monopostului", a adăugat el.

Via Autosport

  • Gigi, marţi, 25.03.2014 16:07

    Asta stiti cum e? Exact cum se "temeau" si anul RBR de adversari in declaratii. Politeturi ieftine.

  • :))), marţi, 25.03.2014 18:54

    pt informarea ta mercedes este o echipa buna,cu un motor foarte bun dar ai vazut ca au probleme de fiabilitate deci nu este o gluma,doar dupa pauza de vara putem da un rezultat

  • imibatjo`, marţi, 25.03.2014 20:52

    cine s-a fript cu Vettel ...