Mercedes nu exclude noi dificultăţi în relaţia dintre Hamilton şi Rosberg

Publicat joi, 19.02.2015 10:17 de Daniel Popescu

Mercedes admite că Lewis Hamilton şi Nico Rosberg ar putea fi implicaţi din nou în momente tensionate şi în sezonul 2015, însă echipa susţine că va gestiona situaţia pentru că a învăţat din greşelile trecutului.

Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au fost implicaţi într-o luptă strânsă pentru titlul mondial în sezonul precedent, care a generat inclusiv tensiuni majore, în special cu ocazia Marelui Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps.

Oficialii echipei au reuşit în cele din urmă să calmeze spiritele pentru a nu afecta semnificativ performanţele, iar directorul de motorsport Toto Wolff crede că în sezonul 2015 va fi capabil să gestioneze mai bine o astfel de situaţie, în cazul în care va apărea.

"Echipa nu s-a aşteptat niciodată ca lucrurile să fie diferite, dar anul trecut am învăţat multe lucruri. Am învăţat pentru că am lucrat cu fiecare, am analizat greşelile şi vom încerca să facem lucruile mai bine în 2015", a declarat austriacul.

Wolff nu exclude varianta ca noi momente tensionate să apară între cei doi piloţi ai echipei şi pe parcursul sezonului care va începe în lina martie, însă admite că acest lucru este firesc în contextul în care Hamilton şi Rosberg vor aspira la trofeul suprem.

"Anul trecut am fost pe deplin conştienţi că ar putea exista momente dificile. Suntem pe deplin conştienţi că acest lucru s-ar putea întâmpla şi în acest an. Sunt coechipieri şi fiecare luptă împotriva celuilalt pentru titlul mondial, aşa că nu te poţi aştepta să fie cei mai buni prieteni", a adăugat el.

Via BBC Sport