McLaren şi Lotus: "Noul sezon va fi foarte echilibrat"

Publicat joi, 28.02.2013 17:10 de Daniel Popescu

McLaren şi Lotus anticipează că sezonul 2013 va fi unul echilibrat în special în primele curse.

Sezonul precedent al Formulei 1 a fost unul dintre cele mai impredictibile din ultimii ani, după ce şapte piloţi de la şapte echipe diferite au câştigat curse în primele şapte Mari Premii.

Deşi este greu de crezut că o asemenea situaţie se poate repeta, oficialii echipei McLaren anticipează că lupta pentru victorii în primele curse va fi foarte echilibrată înainte ca situaţia raportului de forţe să se clarifice.

"Nu mă aştept să fie răsturnări de situaţie. Va fi un start de sezon foarte echilibrat şi apoi va fi vorba despre echipele care trebuie să repare ceva ce funcţionează greşit şi despre cele care pot forţa dezvoltarea pentru a obţine un avans", a declarat Jonathan Neale, directorul executiv al echipei McLaren.

O opinie similară o are şi James Allison, directorul tehnic al celor de la Lotus, care afirmă chiar că startul noului sezon va fi mai echilibrat decât în sezonul precedent.

"Singurul lucru clar după primele două sesiuni de teste este că lupta pentru victorie va fi foarte strânsă. Sigur că lucrurile se pot schimba şi că nu purtam încă 'hainele' pentru Melbourne. A fost echilibrat anul trecut, dar indicaţiile sunt că va fi şi mai echilibrat în acest an. Ar trebui să fii îndrăzneţ să faci predicţii despre cine va câştiga în acest an. Ar putea fi oricare dintre primele patru echipe", a precizat britanicul.

Via Reuters, Autosport

  • mavrick, joi, 28.02.2013 21:09

    Oameni buni, de fiecare data cand vad un monopost McLaren parca l-as vedea pe Hamilton la volanul lui... mi-e greu sa ma obisnuiesc cu ideea ca a plecat de la o asa echipa alegand Mercedes ;))