McLaren şi-a schimbat obiectivul şi vrea doar locul doi la constructori

Publicat luni, 29.10.2012 17:53 de Daniel Popescu

McLaren s-a adaptat din mers la dominaţia celor de la Red Bull din ultima perioadă şi a renunţat la obiectivul de a câştiga primul titlu al constructorilor după 1998.

După ce Lewis Hamilton şi Jenson Button nu au putut ţine pasul cu Sebastian Vettel şi Fernando Alonso, McLaren se resemnase cu ideea de a câştiga măcar titlul constructorilor în acest sezon.

Red Bull Racing a mărit însă semnificativ ritmul în ultimele curse şi s-a distanţat la 101 puncte în funtea clasamentului general în faţa echipei britanice, în condiţiile în care în joc mai sunt doar 129 de puncte.

Din acest motiv, McLaren a admis luni prin vocea directorului sportiv Sam Michael ca echipa mizează acum pe clasarea pe locul doi în clasamentul constructorilor, diferenţa faţă de Ferrari fiind acum de numai 10 puncte.

"Este destul de dificil pentru noi să câştigăm titlul constructorilor pentru că Red Bull îl poate obţine matematic la următoarea cursă, aşa că obiectivul nostru este să revenim măcar pe locul doi. Suntem la 10 puncte de Ferrari, aşa că asta ar trebui să se poată întâmpla atât timp cât facem toate lucrurile corect. Va trebui să începem să terminăm cursele mai sus pentru a obţine această performanţă şi să terminăm în faţa celor de la Ferrari", a declarat australianul.

Via ESPNF1

  • x_zone, luni, 29.10.2012 20:43

    ce penibili astia de la McLaren! sunt acrii strugurii, nu-i asa?

  • McLaren, marţi, 30.10.2012 09:17

    devin tot mai penibili cu atatea greseli de incepatori si cu atatea probleme de fiabilitate. Cu siguranta isi merita soarta! Sunt fan McLaren, dar sunt deceptionat de amatorismul lor din ultimele 5-6 sezoane! Este inadmisibil sa ai o masina capabila de victorii si sa nu fi in stare sa ai grija de niste posibile probleme legate de fiabilitate la fel cum s-a intamplat in ultimele curse. Cum e posibil ca din Ungaria si pana in Singapore sa fi cel mai bun si sa ai sansa sa ocupi primele doua pozitii la final de cursa cu ambii piloti, dar in schimb in fiecare din aceste curse sa termini doar cu un pilot si nu intotdeauna pe prima pozitie. Cum e posibil ca dupa un asemenea parcurs si cu cea mai buna masina, sa cazi dintr-odata , in decurs de o cursa numai tocmai pe locul 3-4! Ceva trebuie schimbat pe acolo. Imi aduce aminte de perioada in care Kimi a concurat pentru ei, aveau cea mai buna masina, dar abandona in ultimul tur din cauza ca ceda cate ceva pe masina. Il inteleg pe Kimi de ce a vrut sa plece la Ferrari. Frustrarile din aceste cauze se aduna...