McLaren: "Honda nu va furniza motoare pentru alte echipe în 2015"

Publicat miercuri, 22.05.2013 15:46 de Daniel Popescu

McLaren susţine că are un contract de exclusivitate pentru motoarele Honda în sezonul 2015, astfel că alte echipe trebuie să aştepte cel puţin până în 2016.

Lotus şi Sauber ar putea fi nevoite să aştepte până în 2016 o posibilă alianţă cu Honda pentru furnizarea motoarelor.

Chiar dacă presa internaţională a speculat că cele două echipe sunt interesate de motoarele japonezilor, McLaren susţine că are exclusivitate în parteneriatul cu Honda pentru sezonul 2015.

"Acordul pentru motoare există pentru a preveni un constructor să lucreze cu prea multe dintre marile echipe. Nu există nimic în regulament care să spună că un constructor trebuie să fie furnizor pentru mai mult de o echipă, aşa că ne aşteptăm la o relaţie exclusivă cu Honda", a declarat Martin Whitmarsh, şeful McLaren.

Cu toate acestea, regulamentul tehnic pentru 2014, care nu a fost încă publicat oficial de FIA, prevede că un constructor ar trebui să ofere motoare pentru mai multe echipe dacă o echipă solicita acest lucru. Totuşi, dacă afirmaţiile lui Whitmarsh sunt corecte, Lotus şi Sauber ar putea fi nevoite să-şi reevalueze poziţia faţă de actualele înţelegeri cu Renault şi, respectiv, Ferrari.

Noul acord McLaren - Honda a condus la speculaţii că japonezul Kamui Kobayashi ar putea reveni în Formula 1, însă Whitmarsh a exclus această posibilitate.

"Dacă ne uităm la un pilot japonez, ar trebui să fie un pilot care să aibă potenţialul de a câştiga titlul mondial. În opinia mea, asta înseamnă un pilot care a câştigat notorietate din prima zi şi pe care îl putem dezvolta", a adăugat el.

Via Autosport

  • X_Zone, miercuri, 22.05.2013 18:29

    Bravo mclaren, ai revenit la vechile traditii, cred ca honda are deja propriul pilot pentru inlocuirea conservatorului button si tocmai din cauza asta acesta declara ca numai semneaza pe termen lung. sa vina samuraiul honda, sa renasca monopostul magic.

  • apacheF!, miercuri, 22.05.2013 22:28

    Button este foarte apreciat de Honda,mai ales ca a fost pilotul lor timp de 5 ani,a adus prima lor victorie in acei ani,iar acum are si o prietena japoneza,iar popularitatea lui este foarte mare in Japonia! Iar faptul ca a existat Brawn gp.dupa ce a iesit Honda,desi se dezvoltase monopostul,pe intreaga structura Honda,se datoreaza si lui Button!

  • MIREL_F1, joi, 23.05.2013 09:41

    BUTTON VA RAMANE LA MC.LAREN INDIFERENT DE SITUATIE SI LA ANUL MCLAREN VA AVEA MOTOARE MERCEDES,DOAR DIN 2015 HONDA VA VENI IN F1 SI BUTTON TOT LA MCLAREN O SA FIE ...