Massa: "Alonso a vrut să plece de la Ferrari cu doi-trei ani în urmă"

Publicat marţi, 24.02.2015 14:58 de Daniel Popescu

Felipe Massa susţine că Fernando Alonso a vrut să plece de la Ferrari încă de acum doi-trei ani şi crede că în absenţa acestuia Kimi Raikkonen va obţine rezultate mai bune.

Felipe Massa a fost coechipierul lui Fernando Alonso la Ferrari în perioada 2010-2013 şi afirmă că spaniolul a intenţionat să părăsească Scuderia cu doi-trei ani în urmă, ca urmare a faptului că nu a reuşit să câştige titluri mondiale.

Brazilianul sugerează însă că Alonso nu şi-a putut rezilia contractul, cel mai probabil că urmare a faptului că acesta includea anumite clauze financiare.

"Cred că Alonso a încercat să părăsească echipa cu doi sau trei ani în urmă, când eu încă mai eram la echipă, dar nu a putut. Poate că anul trecut monopostul nu a fost atât de bun, rezultatele nu au apărut, dar el a continuat să lupte şi a încercat să schimbe echipa. Dar echipa se schimbă deja complet la interior şi au decis să-l schimbe inclusiv pe Alonso. Dar pierd un pilot fantastic în Alonso. Este foarte rapid şi ştie cum să câştige multe puncte", a declarat el în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Pe de altă parte, Massa consideră că fostul său coechipier Kimi Raikkonen îşi va îmbunătăţi semnificativ rezultatele după plecarea lui Alonso şi anticipează o relaţie bună a acestuia cu Sebastian Vettel.

"Vettel ştie cum să câştige, pentru că a câştigat multe campionate, şi cred că Raikkonen va lucra mult mai bine fără Alonso în echipă. Aşa că poate echipa va lucra mai bine", a adăugat el.

Via Formula1

  • Stefan, marţi, 24.02.2015 15:05

    "Alonso a vrut să plece de la Ferrari cu doi-trei ani în urmă" titlul este gresit

  • Ferrari, marţi, 24.02.2015 15:38

    Asta iar vorbeste?

  • daniel, marţi, 24.02.2015 17:18

    Raikkonen stie sa lucreze cu cineva in echipa? Pana acum nu am vazut asta de la el. Cat despre Vettel ... are multe de dovedit. S-a tot spus ca fara Newey nu obtinea cele patru titluri. Ei, acum e fara englez. Poate obtine macar cateva podiumuri? La castigarea vre-unei curse nu cred ca are vre-o sansa, Merc sint mult prea puternici. Vedem ce va fi!

  • ferr1, marţi, 24.02.2015 18:41

    Păi ăsta spune că Alonso voia de trei ani să plece, apoi că echipa l-a schimbat pe Alonso. Nu prea se pupă afirmațiile. Ori traducerea nu e bună, ori Massa nu știe ce vorbește.

  • VJohann, marţi, 24.02.2015 20:28

    a mai fost o stire ca asta pe undeva pe internet chiar inainte de a pleca la mclaren spusa de Mattiacci sau Montezemolo si oricum a castigat ceva bani de la ferrari iar santander mai ramane doar in 2015 la ferrari o sa vedeti

  • AndreiF1, marţi, 24.02.2015 20:50

    Cam ciudat ca Massa il lauda acuma pe Alonso, cand la inceputul lui 2014, spunea ceve gen: Alonso nu lucra in simulator si nu era interesat de dezvoltarea monopostului. Un an mai tarziu, deh isi schimb povestea. Adevarul s-a cam pierdut pe drum, declaratiile celor din F1, par spuse asa la misto. Oricum despre plecarea lui Alonso, am citit un articol in care pe scurt cam asa era idea: a vrut sa plece de la finalul lui 2012, dar nu i-au dat voie, a vrut sa plece la finalul lui 2013, dar a fost idea ca vin noile motorizari, evident si asta a dat gres. Alonso si Mattiacci au avut o discutie, prin septembrie, Alonso a vrut sa plece, Mattiacci a vrut sa-i ofere un alt contract, Alonso n-a fost interesat, a discutat cu Marchionne si s-au inteles. Alonso a plecat la McLaren si totul a fost ok pentru Ferrari pentru ca cumva intre timp au negociat cu Vettel. Nu se stie exact cand au negociat, dar exista macar cateva stiri de prin aprilie-mai, cum ca Vettel era interesat sa plece la Ferrari, si atunci nu se stia nimic de faptul ca Alonso vrea sa plece. Un link care explica foarte clar treaba: "http://www.motorsportmagazine.com/f1/ferrari-in-2014/". Cat despre Santander, au venit in F1 pentru ca Emilio Botin era fan al motorsportului si al lui Alonso, odata ce a murit, nu cred ca garanteaza cineva ca vor sa mai ramana in F1, plus au prelungit cu Ferrari pana in 2017, desi stiau ca Alonso vrea sa plece de la Ferrari.

  • ferr1, marţi, 24.02.2015 21:09

    Cred că Alonso a vrut să plece după Abu Dhabi 2010. Adică așa ar fi corect când vezi că ai o echipă de incompetenți. Te califici pe 3, îți ruinează cursa, termini pe 7 și pierzi titlul. Cred că cea mai proastă strategie din istoria Formulei 1. Apoi Alonso vede că Ferrari continuă cu Domenicali. Adică na, după ce ăla îți fură titlul, să mai și lucrezi cu el? Măcar din bun simț, tot îl concedia Montezemolo.

  • AndreiF1, marţi, 24.02.2015 21:42

    Se poate, nu neg, dar sincer nici nu stiu daca a vrut sa plece dupa Abu Dhabi 2010. Dupa 2012, in schimb il inteleg si de fapt l-am inteles de atunci, sezonul ala s-a vazut foarte clar ca baietii de la Ferrari nu tineau pasul cu Red Bull. De fapt cred ca am si postat despre asta, atunci eram mai activ pe aici, acuma deh, am un program ceva mai incarcat la munca si postez mai rar. Plus sunt doar cativa care chiar posteaza chestii interesante, iar cu cei care injura si jignesc nu m-am obosit sa discut.

  • daniel.popescu, miercuri, 25.02.2015 09:31

    @ferr1: Massa se refera la faptul ca Alonso a vrut sa plece de la Ferrari acum doi-trei ani. In 2014, Alonso a fost interesat sa plece la mercedes in lumina conflictelor interne dintre Hamilton si Rosberg. Mercedes l-a refuzat, dar cei de la Ferrari au aflat de intentia lui si au decis sa-l aduca pe Vettel. De-asta spune Massa ca Alonso a fost practic indepartat de Ferrari.