Marussia confirmă verbal că Max Chilton va fi noul pilot al echipei

Publicat luni, 17.12.2012 13:00 de Daniel Popescu

Marussia a confirmat verbal că Max Chilton va fi noul coechipier al lui Timo Glock în sezonul 2013. britanicul va aduce la echipa peste 11 milioane de euro.

Marussia nu a anunţat încă numele pilotului care îl va înlocui pe Charles Pic în sezonul viitor, însă presa internaţională speculează de câteva luni că alegerea ruşilor va fi Max Chilton.

Chiar dacă nu există un anunţ oficial în acest sens, informaţia a fost practic confirmată de Nikolai Fomenko, fondatorul constructorului rus Marussia, în cadrul unui eveniment la care au participat mai mulţi jurnalişti din Rusia.

Potrivit presei internaţionale, Chilton va aduce la echipa o finanţare de aproximativ 11.5 milioane de euro. Banii provin chiar de la tatăl său Grahame Chilton, preşedintele companiei de asigurări Aon, unul dintre cei mai importanţi sponsori ai echipei de fotbal Manchester United.

Pe de altă parte, Marussia a negat zvonurile potrivit cărora a acumulat datorii de 125 de milioane de dolari. Avem datorii, dar nu 125 de milioane de dolari, aşa cum am citit recent", a precizat Fomenko.

Via GMM