Lotus vrea un parteneriat tehnic mai strâns cu Renault

Publicat vineri, 30.08.2013 17:41 de Daniel Popescu

Lotus încearcă să convingă Renault să semneze un parteneriat tehnic mai strâns pentru 2014, aceasta fiind şi una dintre condiţiile impuse de Kimi Raikkonen pentru a rămâne la echipă.

Lotus nu a semnat încă prelungirea contractul pentru a utiliza motoare Renault şi în sezonul următor, însă motivul este că negocierile dintre cele două părţi nu au fost încă finalizate.

În condiţiile în care Red Bull Racing a devenit practic echipa de uzină a constructorului francez, cei de la Lotus vor de asemenea un parteneriat tehnic mai strâns, lucru care ar ajuta echipa să aibă o perspectivă de viitor mai bună.

"Discutăm cum să fim mai apropiaţi de Renault, în ce formă să se întâmple asta. Acesta este motivul pentru care contractul pentru motoare nu a fost încă semnat", a declarat Gerard Lopez, acţionarul majoritar al Lotus.

În plus, de forma în care Renault va continua parteneriatul cu Lotus depinde în mare măsură şi decizia lui Kimi Raikkonen de a semna prelungirea contractului pentru sezonul următor.

"Principalul lucru pe care îl doreşte este să fie sigur că anul viitor vom fi competitivi, pentru că există o schimbare majoră în privinţa specificaţiilor tehnice. Nu vrea să fim doar o echipă de client. Lucrurile merg mai departe. Am spus cu două luni în urmă că, atât timp cât obţine ceea ce vrea de la noi, şi anume garanţii pentru anul viitor în privinţa apropierii de Renault, atunci există şanse mari să rămână", a adăugat el.

Raikkonen a fost creditat cu mari şanse să semneze un contract cu Red Bull Racing, pentru ca ulterior să afirme că negocierile au eşuat după ce nu a mai primit niciun răspuns din partea triplei campioanei mondiale. Red Bull insistă însă că este în continuare interesată de serviciile sale.

Via Autosport